Declară război kilogramelor cu dieta cu broccoli şi conopidă

Chiar dacă toamna nu este tocmai la început, reţine că acest anotimp are o mulţime de aliaţi care te ajută să ai grijă de silueta ta. Doi dintre aceştia sunt două legume cărora nu le-ai acordat prea multă atenţie: conopida şi broccoli.

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 13:52
Declară război kilogramelor cu dieta cu broccoli şi conopidă

Citeşte în continuare şi află ce valori nutriţionale au conopida şi broccoli şi de ce merită să le incluzi în dieta ta.

Conopida este o adevărată „centrală” bogată în antioxidanţi, care este plină de vitamina C şi totodată conţine 2 grame de proteine şi 2 grame de fibre (la o cantitate de 1/2 cană) – ambele fiind nutrienţi importanţi pentru scăderea în greutate, spun medicii nutriţionişti.

Sfatul nutriţioniştilor: dacă vrei să slăbeşti într-un mod sănătos, prepară un piure din conopidă în loc să faci piure din cartofi, pentru a te bucura de un nou preparat de toamnă ce va deveni în curând preferatul tău şi care are mult mai puţine calorii.

Citeşte şi  Dieta potrivită pentru femeile care suferă de hipertensiune arterială

Conopidă versus broccoli – valoare nutriţională

Conopida şi broccoli – împreună cu alte legume, inclusiv varza de Bruxelles şi varza albă – fac parte din familia de legume crucifere. Autorităţile americane nu au stabilit recomandările în ceea ce priveşte aportul de legume crucifere, dar Institutul Linus Pauling recomandă oamenilor să consume cel puţin 5 căni (aproximativ 1,2 kg) din aceste legume, în fiecare săptămână.

Atât conopida, cât şi broccoli oferă o valoare nutriţională ridicată şi împărtăşesc unele avantaje nutriţionale, dar să nu uităm că broccoli oferă un conţinut superior în ceea ce priveşte vitaminele.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.