DECLARAŢIA care SCHIMBĂ radical cazul fetei fugare. NOUA VERSIUNE a stareţului Mănăstirii Sihăstria Rarăului

Iulia Ionescu, minora care a dispărut de acasă săptămâna trecută şi a fost căutată timp de trei zile de o armată de oameni, a revenit în judeţul Suceava, la Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Fata în vârstă de 15 ani a venit însoţită de tatăl ei, dar şi de mai mulţi poliţişti care se ocupă de anchetă în acest caz. Toată lumea implicată în cazul fetei fugare, inclusiv călugării de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, s-au deplasat la sediul Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc pentru declaraţii.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 12:03
DECLARAŢIA care SCHIMBĂ radical cazul fetei fugare. NOUA VERSIUNE a stareţului Mănăstirii Sihăstria Rarăului

Dacă iniţial le-a spus politiştilor că Iulia Ionescu, eleva de 15 ani fugită de acasă, nu a fost niciodată la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, apoi stareţul a revenit asupra declaraţiei şi a spus că eleva fugară a fost şi la el la mănăstire, dar că a ajuns vineri seara, după vizita politiştilor care o căutau, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, arhimandritul Ioan, şi-a schimbat din nou declaraţia. El a spus miercuri dimineaţă că Iulia Ionescu s-a aflat la acest lăcaş de cult încă de joi după-amiază şi nu de vineri, aşa cum a spus acum două zile.

Mai mult, potrivit monitorulsv.ro, arhimandritul Ioan este cel care a luat-o pe minoră de pe drumul care leagă municipiul Câmpulung Moldovenesc şi masivul Rarău. Stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului a precizat că iniţial a crezut că era o pelerină oarecare, iar a doua zi, vineri, când poliţiştii l-au întrebat despre Iulia nu şi-a dat seama că este vorba de fata dispărută din Bucureşti şi ar fi aflat acest lucru abia vineri seară, când fata s-a spovedit.

În declaraţiile anterioare, stareţul a susţinunt că a aflat identitatea fetei seara, la spovedanie,când Iulia i-a povestit că este fugită de acasă.

„La spovedanie mi-a spus cine este, că e fugită de acasă, dar pentru că era prea târziu i-am spus să stea peste noapte la noi. Am sfătuit-o să-şi sune părinţii pentru ca aceştia să nu stea cu grijă”, spune părintele, citat de Monitorul de Suceava.

A doua zi, însă, părintele spune că a sfătuit-o pe fată să se întoarcă acasă. Ba mai mult, a pus un călugăr de la mănăstire să o conducă până la gara din Suceava.

Un dosar penal a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în cazul Iulia Ionescu. Acuzaţia principală este lipsire de libertate. Poliţia caută toate persoanele care au ajutat-o pe fată să fugă de acasă.

Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă, după patru zile, într-un tren care se îndrepta dinspre Suceava spre Capitală. Adolescenta ar fi spus de mai multe ori că vrea să se călugărească, fiind apropiată de religie.