Declaraţia pe propria răspundere, SCANDAL URIAŞ. Ministrul Educaţiei: „Ar trebui o adăugată o sintagmă”

Ministrul Educaţiei a declarat, joi, la TVR, că declaraţia pe propria răspundere pe care părinţii trebuie să o completeze pentru a-şi trimite copiii la şcoală în timpul epidemiei de coronavirus ar putea fi modificată, existând posibilitatea adăugării unei sintagme. Monica Anisie a afirmat că "şi părintele trebuie să-şi asume alături de şcoală şi de autorităţile locale această revenire la cursuri".

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 04:12
Declaraţia pe propria răspundere, SCANDAL URIAŞ. Ministrul Educaţiei: „Ar trebui o adăugată o sintagmă”

Anisie a afirmat că există o îngrijorare a părinţilor care au sunat la Ministerul Educaţiei pentru a întreba despre declaraţia pe propria răspundere pe care trebuie să o compleze.

„Această declaraţie pe care Ministerul Sănătăţii a pus-o ca parte componentă a doucmentului respectiv este necesară pentru că şi părintele trebuie să-şi asume alături de şcoală şi de autorităţile locale această revenire la cursuri. De fapt, acea declaraţie conţine nişte informaţii care sunt generale. Nu trebuie să fie tras la răspundere părintele în vreun fel dacă nu a cunoscut simptomele”, a menţionat ministrul Educaţiei.

Noul an şcolar. Elevii sunt primiţi în şcoală doar cu declaraţie pe propria răspundere semnată de părinţi. DESCARCĂ model 

Monica Anisie a explicat că Ministerul Sănătăţii a trecut câteva dintre aspectele pe care trebui să le identifice părintele la copil în cazul în care simte că nu este tocmai bine.

„Cred că la acea declaraţie ar trebui să o completăm, având în vedere că va fi supus părintele la o declaraţie pe propria răspundere şi acolo sunt menţionate şi articole din Codul Penal. Cred că ar trebui o adăugată o sintagmă – după cum cunosc sau ceva care să asigure şi părintelui că are posibilitatea să greşească. Nu putem să spunem din start că este părintele de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală”, a spus ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a menţionat că dacă medicul de familie consideră că nu trebuie copilul să fie supus riscului, putem apela la situaţia la care copilul poate să înveţe online.

Întrebată despre profesorii care se tem pentru sănătate lor odată cu reînceperea şcolii, ministrul Educaţiei a afirmat că nu au existat îmbolnăviri cu noul coronavirus, semnalate în şcoli.

„În momentul în care am luat decizia să susţinem examene naţionale şi atunci au exista persoane care au spus că le este teamă să revină în spaţiul şcolii că s-ar putea îmbolnăvi. După cum s-a putut observa, nu au existat cazuri de îmbolnăvire în spaţiul şcolii pentur că -sau luat toate măsurile în aşa fel încât să nu existe riscuri.

Acum trebuie să luăm în calcul că s-ar putea să existe şi astfel de cazuri în care să închidem o clasă sau să închidem o şcoală dacă sunt îmbolnăviri”, a explicat ministrul Educaţiei, la TVR.

Mircea Miclea desfiinţează regulile sanitare pentru şcoli: M-au oripilat. Basculează responsabilitatea pe părinţi. Iohannis e un idiot