Declaraţia unui şef din Poliţie care răstoarnă toată ancheta din cazul Caracal

Publicat: Duminică, 06 Octombrie 2019 14:09 // Actualizat: Duminică, 06 Octombrie 2019 14:09 // Sursa: romaniatv.net

Directorul Institutului Național de Criminalistică, Romică Potorac, a dat detalii cu privire la oasele ridicate de anchetatori în cazul Caracal. Aceasta susține că pe oasele recente nu se poate face proba cu carbon pentru a evidenția vechimea. Mai mult, declară că experimentul arderii în butoi este inutil. 

Anchetatorii de la Bucureşti au cerut ajutorul FBI pentru analiza ADN mitocondrial deoarece în România nu există încă un laborator unde să se poată efectua acest test

"ADN-ul trimis la FBI rezistă mii de ani (...). Despre costul unei analize genetice a ADN-ului mitocondrial nu aș putea să vă spun având în vedere că nu realizăm în cadrul institutului. Pentru a analiza ADN mitocondrial trebuie anumite condiții deosebite. Având în vedere numărul mare de replici identificate în citoplasma celulei ar trebui un laborator separat, cu o dotare separată, echipamente un flux tehnologic. Intenționăm să înființăm și la noi un astfel de laborator, în viitorul apropiat", a spus directorul Institutului Național de Criminalistică, Romică Potorac, la Antena 3.

În ceea ce privește un posibil experiment de ardere a unui corp uman într-un butoi similar cu cel de la Caracal, Romică Potorac a precizat că acesta nu ar fi posibil.

"Arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în cazul de față. Nu va aduce informații care să fie utilize cauzei. Modul în care a fost găsit butoiul, modul în care au fost găsite oasele la fața locului. Un astfel de experiment nu aduce nicio informație", a mai spus Romică Potorac.

Magistraţii Tribunalului Olt au prelungit până pe 24 octombrie mandatul de arestare pentru Gheorghe Dincă în cazul crimelor din Caracal.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazul Caracal Gheorghe Dinca Romică Potorac
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt, numele ei de fată
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H