Declaraţie alarmantă a premierului Suediei despre noul coronavirus. „Vor fi mii de morţi. Trebuie să ne pregătim”

Premierul suedez Stefan Lofven a avertizat populaţia că vor fi mii de morţi din cauza noului coronavirus, având în vedere că autorităţile nu au luat încă măsuri pentru a preveni răspândirea infecţiei. Suedia a înregistrat până în prezent peste 6.500 de cazuri de contaminări cu COVID-19, printre care şi 401 de decese.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 12:50
Declaraţie alarmantă a premierului Suediei despre noul coronavirus. „Vor fi mii de morţi. Trebuie să ne pregătim”

Stefan Löfven, şeful Executivului de la Stockholm a lansat acest avertisment, pe fondul atitudinii relaxate pe care au avut-o autorităţile suedeze faţă de pandemia de COVID-19, scrie Daily Mail. Aproape 2.300 de medici şi oameni de ştiinţă au criticat Suedia pentru că nu au luat în serios pandemia de coronavirus deoarece nu au intensificat măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Vom avea multe persoane grav bolnave care vor avea nevoie de îngrijire medicală intensă. Ne vom confrunta cu mii de morţi. Trebuie să ne pregătim pentru acest lucru”, a spus premierul suedez.

Spre surprinderea multor ţări europene, care au instituit măsuri de carantină şi de distanţare socială, autorităţile din Suedia le-au permis cetăţenilor să-şi continue viaţa aproape ca în mod normal. Numeroase baruri, restaurante, şcoli şi sedii de birouri au rămas deschide, fiind permisă o limită pentru grupuri de maximum 500 de persoane.

Doar persoanele vulnerabile au fost sfătuite să se autoizoleze la domiciliu. În aceste condiţii, Suedia a înregistrat 401 de decese din cauza noului coronavirus, precum şi un număr de 6.830 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Săptămâna trecută, Carl-Henrik Heldin, directorul Fundaţiei Nobel, s-a numărat printre cei 2.000 de oameni de ştiinţă şi academicieni care au adresat o scrisoare deschisă prin care au cerut ca în Suedia să fie luate măsuri împotriva epidemiei generate de noul coronavirus.

De atunci, premierul suedez Stefan Löfven a avertizat că ritmul de răspândire al infecţiei cu COVID-19 este mai lent, comparativ cu cel din Italia şi Spania, însă acest lucru nu înseamnă că ţara va avea mai puţine decese.

STAREA DE URGENŢĂ SE PRELUNGEŞTE CU ÎNCĂ O LUNĂ. Iohannis: „Voi emite un nou decret”