Declaraţie extrem de controversată a unui oficial britanic: „Folosiţi date false”

Un expert în securitate a sfătuit oamenii, spre revolta tuturor, să nu ofere informaţii reale site-urilor de socializare.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 16:57
Declaraţie extrem de controversată a unui oficial britanic: „Folosiţi date false”

Andy Smith, expert în securitatea online în Cabinetul britanic, a declarat că datele oferite reţelelor sociale, cum ar fi numele sau adresele, pot fi folosite de criminali împotriva lor. „Nu folosiţi numele adevărat sau data naşterii reală”, a explicat acesta, în cadrul unei conferinţe, informează BBC.

El a adăugat, însă, că informaţiile trebuie să fie adevărate când sunt completate pe site-urile guvernului. „Când interacţionaţi cu instituţii publice, care vă protejează datele oferite, atunci, bineînţeles că trebuie să oferiţi informaţii reale”. 
 
Lordul Erroll, preşedintele ONG-ului Digital Policy Alliance, a completat comentariile lui Smith, spunând că data naşterii este, mereu, 1 aprilie 1900, când vine vorba de completarea acestei informaţii pe diferite site-uri. 
 
Politiciana Helen Goodman a reacţionat la declaraţiile lui Smith, spunând că sunt „revoltătoare”. „Un astfel de comportament promovează infracţiunile. Este exact ceea ce nu ne dorim. În spatele anonimităţii se ascund abuzurile pe internet”, a spus aceasta. 
 
„Am fost şocată că un oficial care lucrează în domeniul public a putut să declare aşa ceva”, a continuat Goodman. 
 
De asemenea, ministrul culturii Ed Vaizey a spus că nu încurajează oamenii să ofere informaţii false. 
 
Simon Milner, oficialul Facebook prezent la eveniment, a declarat că a avut mai multe discuţii cu oficialii Cabinetului pentru a-l convinge pe Smith să îşi retragă afirmaţiile.