Declaraţie incendiară a lui Marcel Ciolacu: „Nu am fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial”

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, a declarat că „niciodată nu am fost mai aproape de Al Treilea Război Mondial” decât în prezent, în contextul războiului din Ucraina şi a recentelor ameninţări ale lui Putin.
Filip Stan
30 sept. 2022, 10:53
Declaraţie incendiară a lui Marcel Ciolacu:

Având în vedere declaraţiile războinice ale lui Vladimir Putin şi faptul că România se află în imediata vecinătate a conflictului militar, Ciolacu a punctat importanța faptului că România face parte din Uniunea Europeană și NATO.

„Nu știu dacă face parte dintr-o strategie imediată, dar este evident că Rusia vrea să continue acest război total incorect și nedrept în anul 2022, în Europa. Și acum vedem cât de important este faptul că suntem membri ai Uniunii Europene și NATO”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sunt ferm convins că există scenarii pentru toate, așa presupusele atacuri ale lui Putin”, a mai spus Ciolacu, la Antena 3.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au avut joi o întrevedere cu președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas, în contextul participării, la Tokyo, la funeraliile de stat organizate în memoria fostul prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Prim-ministrul român a apreciat relațiile bilaterale foarte bune, bazate pe valori și interese comune, aflate în continuă extindere și diversificare.

Citeşte şi: George Simion, prima declaraţie după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului: Toată schema a fost să mă ducă sub pretexte false la poliţie

“Angajamentul președintelui Ratas, atât ca prim-ministru al Estoniei, cât și ca președinte al Riigikogu, are o contribuție deosebită la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Coordonarea intereselor României și Estoniei în cadrul Uniunii Europene și NATO este armonios completată de cooperarea într-o serie de formate regionale precum Inițiativa Celor Trei Mări și B9”, a afirmat prim-ministrul Ciucă.

Discuțiile din cadrul întrevederii s-au axat asupra situației de securitate din regiune. În acest context, premierul a menționat sprijinul politic, economic și umanitar acordat de România Ucrainei și Republicii Moldova, precum și contribuția țării noastre la securitatea regională și la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, cu precădere pe Flancul Estic.

Creșterea rezistenței sectorului energetic, prin obținerea independentei energetice a fost un punct de interes al convorbirilor. Prim-ministrul a subliniat că România sprijină o abordare comună pentru securitatea aprovizionării în UE și necesitatea unor măsuri pro-active coordonate.

Înalții demnitari au agreat continuarea acțiunilor de dezvoltare a cooperării economice și de încurajare a investițiilor reciproce.

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a menționat că România apreciază participarea la Centrul de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă NATO din Tallinn și este interesată de experiența Estoniei în sectorul digital.

Președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas, a apreciat relațiile bilaterale în continuă dezvoltare și contribuția României la garantarea securității regionale și întărirea Flancului Estic al NATO.

Citeşte şi: Rareș Bogdan tună și fulgeră: ”Primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani. Este o problemă care contravine legii în România”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!