Declaraţie incendiară a lui Marcel Ciolacu: „Nu am fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial”

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, a declarat că „niciodată nu am fost mai aproape de Al Treilea Război Mondial” decât în prezent, în contextul războiului din Ucraina şi a recentelor ameninţări ale lui Putin.

30 sept. 2022, 10:53
Declaraţie incendiară a lui Marcel Ciolacu: „Nu am fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial”

Având în vedere declaraţiile războinice ale lui Vladimir Putin şi faptul că România se află în imediata vecinătate a conflictului militar, Ciolacu a punctat importanța faptului că România face parte din Uniunea Europeană și NATO.

„Nu știu dacă face parte dintr-o strategie imediată, dar este evident că Rusia vrea să continue acest război total incorect și nedrept în anul 2022, în Europa. Și acum vedem cât de important este faptul că suntem membri ai Uniunii Europene și NATO”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sunt ferm convins că există scenarii pentru toate, așa presupusele atacuri ale lui Putin”, a mai spus Ciolacu, la Antena 3.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au avut joi o întrevedere cu președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas, în contextul participării, la Tokyo, la funeraliile de stat organizate în memoria fostul prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Prim-ministrul român a apreciat relațiile bilaterale foarte bune, bazate pe valori și interese comune, aflate în continuă extindere și diversificare.

Citeşte şi: George Simion, prima declaraţie după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului: Toată schema a fost să mă ducă sub pretexte false la poliţie

“Angajamentul președintelui Ratas, atât ca prim-ministru al Estoniei, cât și ca președinte al Riigikogu, are o contribuție deosebită la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Coordonarea intereselor României și Estoniei în cadrul Uniunii Europene și NATO este armonios completată de cooperarea într-o serie de formate regionale precum Inițiativa Celor Trei Mări și B9”, a afirmat prim-ministrul Ciucă.

Discuțiile din cadrul întrevederii s-au axat asupra situației de securitate din regiune. În acest context, premierul a menționat sprijinul politic, economic și umanitar acordat de România Ucrainei și Republicii Moldova, precum și contribuția țării noastre la securitatea regională și la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, cu precădere pe Flancul Estic.

Creșterea rezistenței sectorului energetic, prin obținerea independentei energetice a fost un punct de interes al convorbirilor. Prim-ministrul a subliniat că România sprijină o abordare comună pentru securitatea aprovizionării în UE și necesitatea unor măsuri pro-active coordonate.

Înalții demnitari au agreat continuarea acțiunilor de dezvoltare a cooperării economice și de încurajare a investițiilor reciproce.

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a menționat că România apreciază participarea la Centrul de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă NATO din Tallinn și este interesată de experiența Estoniei în sectorul digital.

Președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas, a apreciat relațiile bilaterale în continuă dezvoltare și contribuția României la garantarea securității regionale și întărirea Flancului Estic al NATO.

Citeşte şi: Rareș Bogdan tună și fulgeră: ”Primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani. Este o problemă care contravine legii în România”