Declaraţie-şoc a mamei criminalului japonezei: Asasinatul a fost comis de o altă persoană VIDEO

Declaraţie-şoc a mamei bărbatului suspectat că ar fi ucis pe tânăra japoneză la Otopeni. Femeia susţine că asasinatul a fost comis de o altă persoană, nu de fiul ei. Asta deşi probele biologice dovedesc că el este autorul mai multor crime şi violuri. Totodată, crimele comise de Nicolae Vlad par să fie o deprindere pe care tânărul a luat-o din familie. Tatăl lui şi-a petrecut toată viaţa în puşcărie, după ce a omorât un om. Vărul său este, de asemenea, încarcerat pentru 20 de ani, pentru uciderea a trei persoane.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 07:08
Declaraţie-şoc a mamei criminalului japonezei: Asasinatul a fost comis de o altă persoană VIDEO

E nevinovat copilul meu. Stă degeaba acolo. Degeaba îl anchetează ei. Taximetristul a omorât-o pe fată„, a spus femeia.

Reprezentantul comunităţii rome din Baloteşti, Vlad Cosmin, spune că niciodată nu au avut probleme în comunitate din cauza lui.

„Pe Nicolae îl cunosc din vedere, nu am avut probleme cu el. Era o persoană retrasă în localitate. Nu l-aş fi văzut în stare de omor. Era o persoană liniştită, nici nu vorbea prostii”, a declarat la România TV Vlad Cosmin, expert local pe problemele romilor din Baloteşti.

Un vecin al criminalului spune că tatăl lui Nicolae Vlad a decedat în puşcărie. El fusese încarcerat tot pentru o crimă. „Tatăl lui, „Italianul”, a murit în puşcărie tot pentru crimă”, a spus un localnic.

Şi vărul bărbatului este condamnat la 20 de ani de închisoare pentru trei infracţiuni de omor, comise într-o singură noapte. La fel ca şi în cazul lui Nicolae Vlad, mama îşi apără băiatul. Ea a declarat că băiatul ei a comis trei omoruri, în legitimă apărare.

Vlad Nicolae a fost dus, joi, la Penitenciarul Jilava pentru expertiza psihiatrică, informează România TV. Medicii vor stabili dacă acesta a avut discernământ în momentul în care a comis crima. De asemenea, anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae, efectuarea a trei expertize ADN, care nu au fost finalizate.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe studenta japoneză, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, la propunerea procurorilor. Acesta a negat în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe studenta japoneză.

Potrivit surselor judiciare, tânărul este suspectat de uciderea altor trei femei, toate în vârstă, cazuri mai vechi, care figurau cu autor necunoscut în baza de date a Poliţiei Române. În toate cele trei cazuri, ucigaşul a intrat în casă peste victime, le-a violat şi apoi le-a sugrumat.