Declarație șocantă făcută de ÎPS Teodosie: ”Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

Slujba de la Mănăstirea ”Peștera Sfântului Andrei” din Constanța a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Sute de jandarmi și polițiști au asigurat măsurile de ordine publică.

30 nov. 2020, 13:31
Declarație șocantă făcută de ÎPS Teodosie: ”Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

Declarație șocantă făcută de ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat ce se întâmplă în cazul în care un credincios se infectează cu coronavirus. Răspunsul acestuia este unul șocant: ”Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”.

Citește și: Slujba de la Mânăstirea „Peştera Sfântului Andrei” din Constanţa. Zeci de jandarmi şi poliţişti, mobilizaţi în zi de sărbătoare

”Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Declarație șocantă făcută de ÎPS Teodosie. Cu toate că instanța a stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, Arhiepiscopul Tomisului le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă la mănăstire.

IPS Teodosie a început la ora 8:45 oficierea Sfintei Liturghii la mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa. La slujbă participă preoţi şi călugări din toată Arhiepiscopia, precum şi locuitori ai comunei Ion Corvin, singurii enoriaşi care au fost lăsaţi de autorităţi să asiste la sărbătoarea Sfântului Andrei.

Dezinfectanți și măști pentru participanți

În colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor, au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă, astfel încât să se respecte distanţarea fizică.

„Solicităm tuturor participanţilor să respecte aceste marcaje, să nu staţioneze excesiv în zona raclei şi să nu forţeze accesul prin alte puncte decât cele marcate”, se arată într-un comunicat al jandarmilor.