Declarație uluitoare a lui Marcel Ciolacu! Ce poate cumpăra cu 100 de lei: „Eu cred că ceva consistent”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație uimitoare cu privire la ce pot cumpăra românii cu suma de 100 de lei. Acesta este de părere că este o sumă suficientă care te poate ajuta să cumperi suficiente lucruri.

18 sept. 2023, 13:37
Declarație uluitoare a lui Marcel Ciolacu! Ce poate cumpăra cu 100 de lei: „Eu cred că ceva consistent”
Declarație uluitoare a lui Marcel Ciolacu! Ce poate cumpăra cu 100 de lei: „Eu cred că ceva consistent”

Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații după ședința Biroului Politic Național al Partidului Social Democrat. În cadrul acesteia s-au discutat mai multe aspecte, inclusive despre măsurile fiscal-bugetare. În contexul în care cu fiecare clipă banii se devalorizează, iar inflația este încă ridicată, Marcel Ciolacu a fost întrebat ce poate să cumpere un român cu suma de 100 de lei. Acesta a afirmat, luni, că poate achiziționa ceva „consistent”.

Citește și: Anunțul momentului pentru români! De când va crește valoarea tichetelor de masă. Ciolacu: „Nimeni nu va pierde”

„Ce am nevoie, ca și dumneavoastră, pâine, zahăr. Eu cred că pot cumpăra consistent”, a răspuns premierul Marcel Ciolacu.

Începând cu data de 1 august, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a luat decizia de a plafona prețurile pentru o listă de 14 produse alimentare, în special cele din categoria ”coșului zilnic”. Conform datelor oficiale de la Institutul Național de Statistică, prețurile acestor bunuri au scăzut considerabil, după ce s-a adoptat măsura Guvernului.

Datele prezentate astăzi de Institutul Național de Statistică au confirmat reducerea prețurilor la alimente și stabilizarea inflației la o singură cifră, după aplicarea măsurii PSD privind limitarea adaosurilor la alimentele de bază. Astfel, după introducerea acestei măsuri, prețurile la toată gama de alimente au scăzut în cursul lunii august 2023 cu aproximativ 2%. De reținut că INS prezintă evoluția prețurilor de consum la toate tipurile de alimente, în timp ce măsura PSD s-a aplicat doar la 14 alimente de bază care, conform evaluării Consiliului Concurenței, au înregistrat ieftiniri mult mai mari (de până la 49%) comparativ cu media ponderată a prețurilor pentru toată gama de alimente. Aceste date oficiale confirmă faptul că măsura limitării adaosului și-a atins obiectivul de a opri creșterea prețurilor la alimente și de a stabiliza inflația la o singură cifră (9,4%).

De asemenea, acest rezultat atestă faptul că propunerea PSD pentru stoparea creșterilor prețurilor la alimente poate fi considerată un model de succes în comparație cu alte state europene care au optat pentru abordări diferite ce au condus la efecte negative precum penuria sau la provocarea unor noi creșteri ale prețurilor.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă Guvernul intenționează prelungirea plafonării adaosului la alimentele de bază și extinderea listei cu aceste alimente.

„Iau în calcul un acord cu retailerii la fel cum a făcut și Franța, la fel cum am propus și noi prima oară. Avem experiență acum, am început să ne coordonăm și poate gândim ceva care să funcționeze, nu cu un act normativ, ci un gentlemen’s agreement. Ce este important este că prețurile nu au mai crescut, se vede de la INS.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu a răbufnit la adresa cancelarului Austriei: „Să iasă Austria din Schengen. Noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”