Declaraţii de dragoste şi certuri pe Duhul Sfânt în Parlament. Protagoniştii: Remus Cernea şi Radu Zlati

Deputatul liberal Radu Zlati a ținut să-i facă o declarație de dragoste colegului său din Camera Deputaților, Remus Cernea, în timpul dezbaterilor privind ora de religie obligatorie sau opţională. 

02 apr. 2015, 07:04

În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaților despre predarea religiei în școli, în care Remus Cernea s-a implicat extrem de activ, deputatul PNL, Radu Zlati a ținut să-i facă o declarație de dragoste.

Citeşte şi: Dezbateri aprinse în Senat pe tema religiei în şcoli. Ce materie propune Remus Cernea

„A invocat Sfântul Duh. Definiţi atunci, domnule deputat, ce înseamnă Sfântul Duh”, a declarat Remus Cernea în Parlament.

În acest sens, deputatul Radu Zlati a luat cuvântul şi a făcut aluzie la proiectul lui Remus Cernea privind declararea delfinilor ca fiinţe non-umane.

„Codrul frate cu românul, iar românul este frate cu codrul, dar mai puţin cu delfinul şi cu alte fiinţe cugetătoare (…) Cu toată dragostea, domnule Cernea, ştiţi că vă iubesc”, a declarat liberalul Radu Zlati.

În joc a intrat și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care l-a întrebat pe Remus Cernea dacă are ceva de zis la această declaraţie a liberalului.

„Domnul Cernea, dreptul la replica cu iubirea, vă rog frumos”, a adăugat Valeriu Zgonea.

Citeşte şi: Remus Cernea, iritat de ALARMA de la Cameră: Să fie o voce de femeie sau de bărbat

Cernea a venit la microfon și l-a amenințat pe Valeriu Zgonea că-i face plângere penală pentru că nu l-a lăsat să își susțină amendamentele respinse.

„Dacă alunecăm spre discuţii personalizate, pierdem esenţa”, a precizat Remus Cernea.