Declarații halucinante ale unui locuitor din Herson, orașul ocupat de armata rusă! “Este terifiant să te afli într-un loc în care guvernul nu mai are control”

Ministerul rus al Apărării a declarat, miercuri, că a preluat controlul asupra orașului Herson, important din punct de vedere strategic. Unul dintre locuitorii orașului ocupat de armata rusă a făcut mărturisiri terifiante despre situația cu care se confruntă. Bărbatul caută sprijinul pentru a ieși din țară împreună cu familia sa. 

03 mart. 2022, 17:28
Declarații halucinante ale unui locuitor din Herson, orașul ocupat de armata rusă! “Este terifiant să te afli într-un loc în care guvernul nu mai are control”

Hussain, originar din Pakistan, s-a mutat în orașul ucrainean în septembrie 2020 împreună cu soția sa ucraineană și cu fiica lor care are dublă cetățenie. Bărbatul a povestit care este situația în Herson, orașul controlat de armata rusă.

Declarații halucinante ale unui locuitor din Herson, orașul ocupat de armata rusă!

CITEȘTE ȘI: O nouă rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina pentru oprirea războiului. Întâlnirea are loc tot în Belarus UPDATE

După cum a afirmat bărbatul, situația în orașul Herson este una mult mai calmă decât în prima zi. Acesta a mărturisit că  localnicii au ieșit pe stradă, în încercarea de se aproviziona cu alimente și medicamente. Bărbatul a mai spus că farmaciile și băncile sunt închise, bancomatele nu mai au bani cash, iar puținele magazine care au rămas deschise au jumătate din rafturi goale.

Sunt deja zeci de oameni la cozi, iar prețurile s-au dublat deja. Momentan sunt restricții de circulație între orele 18.00 și 8 dimineața. Și recomandări să nu provocăm soldații ruși. În prima zi mi-a fost frică să ies, acum am prins curaj când am văzut că oameni ca mine sunt afară. Nu vezi forțele armate pe străzi. Poate, din când în când, vezi niște mașini care patrulează în oraș.

CITEȘTE ȘI: Ucraina trece la contraatac pentru a recupera teritoriile ocupate de ruşi. Arestovych: Inamicul va fi învins. Victoria va fi a noastră

Dacă rușii pot administra orașul fără violență, pot oferi hrană și ajutor oamenilor săi și pot limita represaliile, va fi un exemplu pentru alte orașe ucrainene aflate sub asediu sau amenințare că și capitularea este o opțiune. Dacă urmează alte orașe, guvernul Ucrainei va avea mari probleme. Chiar dacă rușii nu ne vor ucide, e imposibil să ai încredere în ei. Este terifiant să te afli într-un loc în care guvernul nu mai are control, armata nu mai are control. Nu te simți deloc protejat sau în siguranță.”, a declarat Hussain, locuitor în Herson, potrivit Libertatea.ro.