Declaraţii „iresponsabile” la adresa românilor făcute de un primar din Spania: ” Mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”

Partidul Socialist din Spania (PSOE) a cerut demisia primarului localităţii Pedrera, Antonio Nogales, după declaraţiile ”iresponsabile” ale acestuia făcute după disputele care au apărut între locuitorii din Pedrera şi mai mulţi cetăţeni români, relatează El Pais.

11 ian. 2018, 14:47
Declaraţii „iresponsabile” la adresa românilor făcute de un primar din Spania: ” Mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”

Unui primar spaniol i se cere demisia după declaraţiile despre românii implicaţi în scandalul din Pedrera.”Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”, a afirmat acesta în public.

Săptămâna trecută, a avut loc un accident rutier în localitatea Pedrera, situată în provincia Sevilla, în care au fost implicaţi mai mulţi români. Aceştia au lovit în mod repetat celălalt autoturism implicat în accident şi l-au agresat pe şofer, fiind ulterior reţinuţi de către Poliţia Locală.

Scandalul a provocat nemulţumirea locuitorilor din Pedrera, care s-au adunat în faţa secţiei de Poliţie pentru a protesta împotriva prezenţei românilor în această localitate. La o zi distanţă, peste 200 de spanioli au participat la un protest în faţa Primăriei pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de cetăţenii români.

Primarul Nogales a ieşit să vorbească cu manifestanţii, anunţându-i că Poliţia a luat măsurile care se impuneau, însă spaniolii nu au fost mulţumiţi de răspunsul acestuia. Protestatarii au avariat mai multe autovehicule ale cetăţenilor români, le-au spart geamurile şi au răsturnat trei dintre ele, apoi au vrut să meargă spre locuinţele acestora pentru a le cere socoteală, potrivit Agerpres.

 ”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”, le-a mai spus primarul maifestanţilor nemulţumiţi din Pedrera.

Aceste declaraţii ale lui Nogales au atras nemulţumirea liderilor PSOE, care i-au cerut demisia primarului din Pedrera.

”Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcţie după aceste declaraţii iresponsabile şi incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declaraţii radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a declarat Veronica Perez, secretarul general al organizţiei PSOE din regiunea Sevilla.

”Afirmaţiile primarului înrăutăţesc climatul de coexistenţă din acest oraş şi Antonio Nogales trebuie să demisioneze”, a adăugat reprezentantul PSOE.