Declaraţii şocante după uciderea poliţistului în Timiş. Carmen Dan anunţă măsuri SEVERE împotriva celor care au organizat misiunea

Operațiunea în timpul căreia a murit polițistul nu a fost bine organizată, iar victima ar fi trebuit să poarte vestă antiglonț susține șeful Poliției Române. Urmăritul internațional care l-a ucis pe polițist este căutat de aproape 400 de oameni. Sunt folosite drone, un elicopter și chiar câini de urmă. Pete de sânge au fost găsite la 7 kilometri distanță, într-o casă ce aparține bunicii unui prieten al ucigașului. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 09:32
Declaraţii şocante după uciderea poliţistului în Timiş. Carmen Dan anunţă măsuri SEVERE împotriva celor care au organizat misiunea

UPDATE: Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a sosit, luni seara, în judeţul Timiş şi s-a oprit direct în oraşul Recaş, unde este căutat ucigaşul poliţistului Cristian Amariei, care a fost împuşcat în timpul unei misiuni, duminică. „Am venit să îi sprijinim pe colegi, suntem o echipă complexă şi de la Bucureşti, ştim ce avem de făcut”, a spus el.

Chestorul general de poliţie Ioan Buda a fost reţinut în declaraţii, la întrebările jurnaliştilor, spunând că doreşte să discute cu inspectorul-şef al IPJ Timiş, Alin Petecel.

„Am venit să îi sprijinim pe colegi, suntem o echipă complexă şi de la Bucureşti, ştim ce avem de făcut, vă comunicăm tot ce se întâmplă şi… Acum am ajuns, vreau să discut cu domnul inspector-şef. O să vă explic şi chestiunea asta (întrebat de ce a catalogat misiunea ca fiind o «acţiune deficitară» – n.r.) pentru că e foarte simplu. Vă rog, am să revin”, a declarat Buda.

Întrebat de ce s-au distribuit abia ieri cinci veste antiglonţ în Timiş şi alte câteva la structurile din ţară, Buda a declarat: ”Asta trebuie să spună domnul inspector-şef”.

Ioan Buda a intrat, apoi, în sediul Poliţiei Recaş, pentru a discuta cu şefii IPJ Timiş.

După mai bine de 24 de ore de la tragedie, peste 400 de oameni ai legii îl caută încă, pe o arie de zeci de kilometri pătraţi, pe Ionel Marcel Lepa, care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei.

Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, şi-a pierdut viaţa, duminică, în timpul unei misiuni. El a fost împuşcat mortal în zona pieptului şi gâtului în timp ce încerca să prindă un fugar, pe Ionel Marcel Lepa, care era înarmat. Bărbatul a fost căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.


UPDATE: Chestorul general de poliţie Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, este aşteptat, luni seara, la Timişoara, de unde, cel mai probabil, se va deplasa la Izvin, acolo unde un poliţist a murit după ce a fost împuşcat în misiune şi unde sute de forţe de ordine îl caută încă pe atacator.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, chestorul general de poliţie Ioan Buda este aşteptat să sosească în cursul serii de luni, la Timişoara, şi de aici, cel mai probabil, va merge direct la Izvin, locul în care poliţistul Cristian Amariei a murit în misiune.

Ioan Buda a declarat, în cursul dimineţii de luni, că o vestă antiglonţ nu îl ajuta, cel mai probabil, pe Amariei.

„Poliţistul care a fost ucis putea să dispună de o vestă anti-glonţ, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutăm de organizarea acţiunii. Acţiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce şi cum la momentul oportun. Astăzi ne concentrăm să-l prindem pe criminal. După care venim şi facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Poliţiştii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat şi a dispărut într-o lizieră. Poliţistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă. Erau doi, unul a luat-o într-o direcţie, celălalt în altă direcţie. Poliţistul a acţionat corect”, a declarat, luni dimineaţa, Ioan Bud

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, spune că IPJ Timiș nu a organizat corespunzător întreaga operațiune în cadrul căreia şi-a pierdut viaţa agentul şef-principal Cristian Amariei. 

„Este o tragedie pentru toți, să le dea Dumnezeu putere. Vom sprijini familia, vom fi alături de ei. (…) Acțiunea a fost organizată defectuos. (…) Nu, discutăm de organizarea întregii acțiuni de către cei de la inspectoratul județean”, a spus şeful Poliţiei Române.

 

Şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, referitor la cazul poliţistului din Timiş împuşcat mortal, că aspecte care ţin de această misiune sunt şi vor fi verificate prin IGPR şi, dacă ceva nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri, informează Agerpres.

„În acest moment, prioritatea pentru noi e să-l identificăm şi să-l găsim pe criminal. Vă asigur că toate celelalte aspecte care ţin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt şi vor fi verificate prin IGPR (…) şi, dacă ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Un poliţist în vârstă de 43 de ani, de la Postul din oraşul Recaş, a fost împuşcat mortal, duminică, în localitatea Izvin, de către un bărbat dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie, în timpul unei misiuni de prindere a sa.

Individul se numeşte Marcel Ionel Lepa şi a reuşit să fugă imediat după incident. Criminalul este căutat acum de poliţişti.