Declaraţii ŞOCANTE: Adevăratul MOTIV invocat de PUTIN pentru plecarea PRECIPITATĂ de la summit-ul G20

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a părăsit duminică Australia înainte de publicarea comunicatului final al summitului G20, unde a făcut obiectul unor critici virulente pentru rolul Moscovei în criza ucraineană, motivând plecarea sa precipitată prin "nevoia de somn", ceea ce este o abatere de la protocol, relatează France Presse, citată de Agerpres.

16 nov. 2014, 10:14
Declaraţii ŞOCANTE: Adevăratul MOTIV invocat de PUTIN pentru plecarea PRECIPITATĂ de la summit-ul G20

Vladimir Putin şi-a motivat absenţa de la dejunul de lucru G20 printr-un program încărcat şi „nevoia de somn”. De fapt, după cum au informat TASS şi Ria Novosti, Putin a fost absent şi de la dejunul de lucru al summitului G20 de la Brisbane.

De obicei prompt în a-şi demonstra vigoarea fizică, liderul rus a explicat că a părăsit summitul de la Brisbane înaintea omologilor săi occidentali din cauza programului încărcat şi a nevoii de somn. Astfel, în locul preşedintelui Vladimir Putin, la dejunul de lucru a summitului G20 de la Brisbane a fost desemnat să participe ministrul rus de finanţe, Anton Siluanov, potrivit Agerpres.

„De aici până la Vladivostok, zborul durează nouă ore şi încă nouă ore de la Vladivostok până la Moscova. Apoi, trebuie să ne întoarcem acasă, avem nevoie să dormim cel puţin patru sau cinci ore”, a spus Putin, într-o tentativă de a înlătura speculaţiile care au atribuit plecarea sa precipitată de la summitul G20 criticilor virulente din partea liderilor occidentali la adresa Moscovei pentru alimentarea tensiunilor în estul Ucrainei.

Citeşte şi VLADIMIR PUTIN avertizează că noi sancţiuni contra Rusiei vor avea consecinţe grave asupra Ucrainei

„Niciun fel de alte motive nu există”, a insistat şeful statului rus, în cadrul unei conferinţe de presă, după două zile de discuţii marcate de critici din partea mai multor lideri occidentali, care au denunţat „agresiunea” Rusiei în Ucraina.

Cu accente de ‘război rece’, liderii ţărilor anglo-saxone au acuzat Moscova că este ”o ameninţare pentru lume”, că doreşte să reinstaureze „gloria pierdută a ţarismului sau Uniunii Sovietice”, fiind un agresor pentru ţări mai mici decât Rusia.

Sosit pe pista aeroportului cu un surâs şi un pas alert, Vladimir Putin nu părea vizibil obosit, potrivit imaginilor difuzate de organizatorii summitului. El a mers chiar să strângă mâna celor doi motociclişti din escorta sa şi s-a fotografiat alături de membri ai personalului de securitate pentru o fotografie suvenir, înainte de a urca în avion.