Declaraţii şocante în dosarul Blejnar – Marta: „Ne întâlneam des chiar în curtea casei lui Comăniţă”

Audiaţi în dosarul "Motorina", fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi apropiatul său Viorel Comăniţă le-au spus judecătorilor că aveau des întâlniri chiar în curtea casei lui Comăniţă. Mai mult, interlopii care îi călcau plagul nu îi erau cunoscuţi fostului şef de la vămi. 

09 feb. 2015, 15:40
Declaraţii şocante în dosarul Blejnar – Marta: „Ne întâlneam des chiar în curtea casei lui Comăniţă”

Sorin Blejnar a descris relaţia pe care o avea cu Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, dar şi cu Elan Swartzenberg. Nu a ezitat să spună ca erau foare apropiaţi şi că deseori mergeau împreună la masă.

„Marta Codruț a fost director de cabinet, pănă în septembrie a fost consilier la mine, după acest moment a plecat în privat. Codruţ Marta și cu mine eram prieteni și am avut în vedere relația mea de prietenie cu el atunci când am făcut numirea lui. După ce acesta a plecat în privat, relația noastră s-a răcit, nu ne mai petreceam timpul în aceleași cercuri. Îl cunosc pe Comanita Viorel, vicepresedinte ANAF și aveam o relaţie de amiciție și cu acesta și se cunoștea cu Marta. Am ieșit în grup: Marta, Comaniţă, Schwartzenberg, la masă”, a declarat Sorin Blejnar.

Viorel Comaniţă, fostul șef de la Autoritatea Vamală, a descris un episod în care îl pomeşte pe Codruţ Marta, care în timp ce se afla acasă la aceasta i-a cerut permisiunea să se întâlnească cu cineva în curtea casei sale. Comaniţă a spus însă că la acea vreme nu ştia despre cine e vorba şi că nici nu l-a întrebat pe Codrut Marta ce a vorbit cu persoana cu care tocmai se întâlnise pe proprietatea sa. Fostul şef al Vămilor avea să afle mult mai târziu că Radu Nemeş îi calcase pragul.

„Marta și Nemeș s-au întâlnit la mine în curte, nu în casă. Marta mi-a zis ca trebuie să se întâlnească cu cineva și dacă se poate sa ‎vină în curte. Eu nu știam cu cine se întâlneşte”, a spus Comăniţă.

Sorin Blejnar şi soţii Nemeş au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscala cu produse petroliere creând un prejudiciu de peste 56 milioane euro.