Declaraţii şocante despre un senator: „Nu contează, oricum moare!”

"Nu contează, oricum moare" - a reacţionat o membră a echipei de comunicare de la Casa Albă la opoziţia manifestată de senatorul John McCain, care are 81 de ani şi suferă de cancer, faţă de nominalizarea la conducerea CIA a Ginei Haspel din cauza controversatului ei rol în programul american de torturare a suspecţilor de terorism.

11 mai 2018, 18:39

Kelly Sadler a făcut această remarcă joi, în cadrul unei întâlniri cu uşile închise la care au participat circa 20 de membri ai personalului, au indicat media americane. Un responsabil al Casei Albe a explicat că s-a dorit a fi o glumă ratată.

Soţia senatorului republican, Cindy McCain, a luat în schimb în serios comentariul, trimiţându-i lui Kelly Sadler un mesaj pe Twitter în care ţine să-i „aducă aminte” că soţul ei „are o familie, şapte copii şi cinci nepoţi”, informează Agerpres.

Citeşte şi Luptă de aproape un an cu un cancer cerebral agresiv. A fost operat de urgenţă

Fără a dezminţi că Sadler a făcut respectivele remarci, Casa Albă a transmis ulterior un comunicat în care subliniază că „respectă acţiunile senatorului McCain pentru SUA” şi „se roagă pentru el şi familia sa în acest moment dificil”.

John McCain a fost diagnosticat anul trecut cu glioblastom, o formă agresivă de cancer cerebral, şi de câteva luni s-a retras la reşedinţa sa din Arizona. Foarte puţini dintre legislatori sau politicieni îndrăznesc să evoce public eventualul deces al senatorului, erou al războiului din Vietnam, unde a fost prizonier de război timp de cinci ani, fiind torturat în timpul captivităţii.