Declaraţiile lui Voronin care l-au inflamat pe Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi seară că discursurile din ultimele zile ale lui Crin Antonescu, Ion Iliescu şi Victor Ponta seamănă cu declaraţiile fostului preşedinte comunist al Republicii Moldova. Afirmaţiile lui Voronin la care a făcut trimitere şeful statului au un singur mesaj: că Traian Băsescu trebuie să plece.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 09:31
Declaraţiile lui Voronin care l-au inflamat pe Traian Băsescu

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul comunist Vladimir Voronin a declarat în urmă cu câteva zile că susţine protestele din România şi că preşedintele Traian Băsescu trebuie să demisioneze.

„Vrem ca acest regim şi acest preşedinte al României să plece”, a afirmat Voronin vinerea trecută. El a adăugat că manifestaţiile din Piaţa Universităţii şi din alte oraşe ale României sunt o dovadă a eşecului politicilor pro-europene.

Conform RFI, liderul comunist, Vladimir Voronin, a anunţat că partidul său va chema populaţia, dar şi toate forţele politice la nesupunere civică faţă de actuala Putere de la Chişinău.

Comuniştii vor cere, de asemenea, dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate. Ei vor mai solicita demisia Curţii Constituţionale, a Comisiei Electorale Centrale şi a preşedintelui interimar, Marian Lupu.

Vladimir Voronin a fost preşedinte al Republicii Moldova între anii 2001-2009. Prom-moscovit şi anti-european convins, Voronin a fost înlăturat de la Puterea în urma unor ample proteste de stradă. În timpul manifestaţiilor stradale care i-au produs căderea din funcţie, Vornoni susţinea că protestele sunt organizate de puterea politică de la Bucureşti.