Declaraţiile profesorului Alexandru Rafila: „Asimptomaticii sunt sursa infectărilor”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, suţine că asimptomaticii pot transmite virusul, declarând că el însuşi cunoaşte cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici. 

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 09:19
Declaraţiile profesorului Alexandru Rafila: „Asimptomaticii sunt sursa infectărilor”

„Nu cred că în România avem o contabilizare a cazurilor transmise de simptomatici și asimptomatici. Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome”, a declarat Alexandru Rafila. 

De asemenea, vorbind despre izolarea pacienţilor asimptomatici, acesta susţine că nu este rău ca aceştia să fie izolaţi. 

„Nu e rău ca ei să fie izolați, așa sunt toate recomanările. Discuția e unde să fie ei izolați. În Italia, de exemplu, au izolat asimpromaticii în hoteluri. Discuția aceasta legată de internarea cu forța mi se pare ușor exagerată. A existat consimțământul pacientului”, a adăugat acesta.