Decrete Klaus Iohannis. Preşedintele are veşti bune pentru milioane de români

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede că pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au dreptul la investigaţii gratuite de screening.

19 nov. 2020, 18:31
Decrete Klaus Iohannis. Preşedintele are veşti bune pentru milioane de români

Decrete Klaus Iohannis. Preşedintele a semnat multe decrete joi. Românii asigurați CNAS vor beneficia de screening gratuit. Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003, în sensul acordării dreptului pacienţilor asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening la solicitare proprie, din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist.

„Prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici biologice ori comportamentale într-o populaţie, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee şi tehnici de investigaţie în scopul descoperirii precoce şi evidenţierii lor într-un stadiu incipient”, precizează textul.

Decrete Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care veniturilor obţinute prin prelucrarea, procesarea şi valorificarea produselor agricole vegetale în stare naturală intră în categoria celor neimpozitabile

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi, actul normativ pentru completarea art. 1 alin. (2) al Legii nr. 491/2003 privind plantele medicinale şi aromatice, precum şi produsele stupului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, transmite Administraţia Prezidenţială. Noula modificare introduce în categoria veniturilor neimpozabile, a veniturilor obţinute prin prelucrarea, procesarea şi valorificarea produselor agricole vegetale în stare naturală.

Klaus Iohannis e încrezător în revenirea economiei. „Finanţele publice au rămas puţin în urmă. Trebuie să recunoaştem, a crescut un pic deficitul”

Decrete Klaus Iohannis. Proiectul de lege adoptat decizional de Camera Deputaţilor pe 27 octombrie propune şi completarea Legii nr. 491/2003, în sensul introducerii noţiunii de „prelucrător”.

Astfel, „prelucrătorul este persoana fizică sau juridică ce prelucrează plantele medicinale şi aromatice pentru comercializare şi în materii prime pentru procesare”.
Totodată, legea aduce modificări Codului fiscal în sensul în care intră în categoria veniturilor neimpozitabile cele obţinute din „cultivarea produselor agricole vegetale, precum şi prelucrarea, procesarea şi valorificarea lor în stare naturală”.

Pe 2 septembrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 27 octombrie a primit votul decizional de adoptare al Camerei.


loading...