Decu Crângaşu, fost component al generaţiei de aur de la Petrolul, a murit

Veste cutremurătoare pentru familia Petrolului la acest început de an! S-a stins din viață Decu Crângașu, fostul jucator de glorie al echipei din perioada anilor 70-80.

06 ian. 2024, 23:25
Decu Crângaşu, fost component al generaţiei de aur de la Petrolul, a murit

Fostul fotbalist Decu Crângaşu, component al echipei Petrolul Ploieşti în perioada anilor 70-80, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 72 de ani, a anunţat clubul prahovean pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.
Fost internaţional de juniori şi tineret, antrenor, observator la nivelul Federaţiei Române de Fotbal, Crângaşu a fost şi membru fondator al ACS Petrolul 52, fiind, astfel, unul dintre cei care au contribuit din plin la renaşterea clubului, în 2016.

Născut pe 5 mai 1951, Decu Crângaşu a început să practice fotbalul la Petrolul Ploieşti, unde a parcurs, practic, toate etapele, de la copii şi juniori până la echipa de seniori. A disputat, pentru Petrolul, 220 de jocuri oficiale oficiale (162 în Divizia A, 47 în Divizia B şi 11 în Cupa României), marcând 30 de goluri (18 în Divizia A, 9 în Divizia B şi 3 in Cupa României).

Legenda fotbalului brazilian, Mario Zagallo, a murit

A debutat în Divizia A pe 30 martie 1969, într-un meci Petrolul – FC Argeş, iar ultima apariţie oficială în „galben-albastru” s-a consemnat pe 8 decembrie 1985 (FC Petrolul – Universitatea Cluj), sub comanda lui Mircea Dridea.

 

Citeşte şi:

Fotbalul românesc este în doliu! Jean Niţulescu, fost conducător al Universităţii Craiova, a murit în prima zi a anului 2024

De-a lungul carierei, Decu Crângaşu a mai evoluat pentru Poli Timişoara, UMT Timişoara, CFR Timişoara şi Chimia Brazi, iar ca antrenor le-a pregătit pe Poiana Câmpina, Conpet Ploieşti sau Chimia Brazi, ocupând, totodată, şi funcţii administrative în domeniul sportului, precum cele de preşedinte al clubului Conpet Ploieşti sau director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.