Defecțiune la metroul din București marți dimineața: Călătorii au fost evacuați prin tuneluri

O defecțiune la un tren de metrou a avut loc marți dimineața pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab, au transmis reprezentanții Metrorex.

05 apr. 2022, 08:44

Update

. Cele 276 de persoane din garnitura de metrou au fost evacuate și conduse în siguranță în stația de metrou Basarab, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Metrorex informează publicul că urmare a deranjamentului de pe Magistrala 4, călătorii aflați în trenul defect, rămas în tunel, au fost debarcați în mod coordonat de către echipele Metrorex cu sprijinul ISU, fără a fi semnalate probleme de ordin medical.

Menționăm că pasagerii trenului au fost debarcați în condiții de siguranță și insoțiți în tunel, aproximativ 100 m, până la peronul stației Basarab. După debarcarea trenului, tunelul este verificat pentru a fi repusă tensiunea.

Trenul defect urmează să fie retras la depou și verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului și a remedierii. Până la rezolvarea situației, circulația trenurilor de metrou se desfășoara în sistem pendulă. Precizăm că trenul ajutor trimis pentru tractarea trenului defect, nu a fost blocat în tunel, acesta realizeaza manevre de tractare”, au transmis cei de la Metrorex.

Vorbim de o defecțiune care a apărut la ora 7.51, pe Magistrala 4 între staţiile de metrou Grivita și Basarab, la trenul de metrou. Călătorii aflați în tren au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară, pe celălalt fir de mers, în sistem pendula.

Metrorex a mai transmis că se fac demersurile necesare pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea acesteia în condiții normale pe ambele fire.

Călătorii au fost permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri, dar și din stații.

„Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, au transmis cei de la Metrorex.

„Garnitura de metrou oprită între stațiile Basarab și Grivița. Călătorii vor fi evacuați pe tunel către stația Basarab, distanță de aproximativ 200 m. Acționează Detașamentul Special de Salvatori, 2 SMURD, 4 autospecială de pompieri și Salvatori Metrorex. Nu sunt persoane rănite”, a transmis ISU București.

Schimbări uriașe la Metrorex! Staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Se anunță schimbări importante la Metrorex! Compania a anunțat luna trecută că a semnat contactul pentru accesibilizarea staţiilor de metrou pentru pesoanele cu deficienţe de vedere.

Astfel, staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă şi are o valoare de 17.468.346,18 lei, fără TVA.

Adaptarea stațiilor de metrou la nevoile persoanelor cu deficienţe de vedere constă în dotarea acestora cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a staţiilor de metrou şi panouri Braille.

„Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja sunt executate benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare”, a transmis Metrorex, citat Mediafax.

Panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean.