Defilare cu torţe în Bucureşti! Garda de Onoare a Jandarmeriei Române a făcut spectacol – VIDEO

Aproximativ 50 de militari ai Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române au participat, miercuri seară, la o ceremonie superbă, de retragere cu torţe desfăşurată în centrul Bucureştiului. Aceştia au celebrat în acest fel 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

RomaniaTV.net
03 apr. 2019, 19:44
Defilare cu torţe în Bucureşti! Garda de Onoare a Jandarmeriei Române a făcut spectacol – VIDEO

Acompaniaţi de fanfara Jandarmeriei Române, cei 50 de militari din Garda de Onoare, îmbrăcaţi în uniformele de ceremonie, au defilat pe traseul Parcul Cişmigiu – Bulevardul Regina Elisabeta – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei.

O maşină de poliţie a deschis coloana, care s-a deplasat pe prima banda de circulaţie, în timp ce trecătorii au admirat ceremonialul şi uniformele de sărbătoare.

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită miercuri în Bucureşti şi în toate judeţele, printr-o serie de acţiuni menite să promoveze activitatea jandarmilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Jandarmeriei, în care afirmă că această instituţie are un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice.

„Cei 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române reprezintă deja o istorie militară pentru o armă care a contribuit la dezvoltarea statului modern român. Aveţi un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice, cu misiunea, deloc uşoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept”, a scris ministrul pe Facebook.