DEFINITIVAT 2014: Promovabilitate mai mare la Iaşi, după soluţionarea contestaţiilor

DEFINITIVAT 2014: Cea mai mare notă, 9,80, la examenul de definitivat a fost obţinută de profesoara Elena Daniela Afloarei, la Limba şi literatura română.

24 iul. 2014, 14:31
DEFINITIVAT 2014: Promovabilitate mai mare la Iaşi, după soluţionarea contestaţiilor

DEFINITIVAT 2014: Promovabilitatea la examenul de definitivat pentru posturile din învăţământul preuniversitar ieşean a crescut de la 64,80% la 67,31% în urma rezolvării contestaţiilor, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea.

Potrivit acesteia, în urma recorectării tezelor cadrelor didactice care au contestat nota primită iniţial la examenul de definitivat au fost micşorate 16 note, iar alte 16 au fost mărite. Nouă dintre candidaţi au reuşit în urma contestaţiilor să depăşească pragul notei 8,00.

EDU.RO REZULTATE TITULARIZARE 2014: Emoţii mari pentru dascăli

Cea mai mare notă, 9,80, la examenul de definitivat a fost obţinută de profesoara Elena Daniela Afloarei, la Limba şi literatura română.

‘Examenul de definitivare în învăţământ este pragul care marchează trecerea dinspre ezitările inerente debutului spre siguranţă, încredere, competenţa profesorului care intră pe traseul carierei didactice deplin şi poate definitiv asumate. Am urmărit cu preocupare aceste rezultate, conştienţi fiind că nota de promovare este mare şi implică studiu serios, consecvent, pregătire ştiinţifică, demers metodic adecvat, dar şi cunoştinţe de pedagogie care sunt esenţiale pentru un dascăl adevărat, a cărui menire nu este doar să informeze, să transmită cunoaştere, ci şi să formeze, să modeleze personalităţi armonioase. Apreciem că şcoala ieşeană se dovedeşte valoroasă şi prin rezultatele profesorilor din anul acesta, cât şi prin tendinţa ascendentă a procentajelor de promovare, semn al unei preocupări responsabile, al unei atmosfere de studiu, de reflecţie şi atitudine în raport cu propriul destin profesional’, a spus prof.dr Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Din perspectiva inspectorului general, pragul notei 8 implică o dublă interpretare. Pe de o parte, susţine prof.dr. Camelia Gavrilă, este o opţiune a învăţământului românesc pentru calitatea celor selectaţi să rămână în sistemul educaţional, de aici şi consecinţa logică a unei pregătiri intelectuale, iar, pe de altă parte, pe zona metodică şi pedagogică, ce deschide în aceeaşi măsura şi riscul pierderii unor tineri care se vor orienta spre alte domenii mai atractive financiar.