DEFINITIVAT 2015. Anchetă fără precedent a Ministerului Educaţiei. Lucrări corectate de TREI ori

Publicat: Vineri, 24 Iulie 2015 12:33 // Actualizat: Vineri, 24 Iulie 2015 12:33 // Sursa: romaniatv.net

DEFINITIVAT 2015. Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă fără precedent în învăţământ după dezastrul de la examenul de definitivat. Ministerul Educaţiei a cerut recorectarea a peste 130 de lucrări de la examenul de definitivat care au fost deja reevaluate după contestaţii. Nici după a treia corectare profesorii nu a primit însă nota de promovare. Ministerul Educaţiei îi va sancţiona disciplinar pe profesorii care nu au notat corect lucrările.

Peste 137 de profesori s-au trezit cu note chiar şi cu 3 puncte mai mici după ce au făcut contestaţii. Este şi cazul lui Sabin Roşca, profesor de sport în judeţul Olt. "Am susţinut definitivatul, am primit nota 7,20. In urma contestatiei am obţinut 4,35, adică o diferenţă de aproape 3 puncte. Este o diferenţă ciudată şi suspectă. Înseamnă că la cei care au obţinut definitivatul cu note peste 8 în urma evaluării primei comisii este o greşeală flagrantă", spune cadrul didactic.

"Sunt multe situaţii în care, după reevaluare, s-a dat dreptate comisiei de contestaţie, dupa cum sunt şi situaţii în care evaluarea iniţială era cea corectă. Cei care au inclus pe profesori neabilitaţi în comisii vor fi sancţionaţi disciplinar. Membrii acelei comisii trebuie să răspundă conform legii", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

După recorectarea celor 137 de lucrări doar un singur cadidat a obţinut notă de promovare. El a primit iniţial nota 7, iar după recorectare a primit 8,85.

După acest scandal, ministrul Educaţiei vrea să schimbe legea şi să-i lase pe profesori să susţină examenul de definitivat de mai multe ori, nu de doar 3 ori într-o perioadă de 5 ani, cum se întâmplă în prezent.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
definitivat 2015 examen definitivat Ministerul Educaţiei sorin câmpeanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iul 14:01
Răspunde | Votează email 2 email
Cornel
In postura colegului de la Olt sunt si eu, am sustinut examenul acum sesiunea 2015 la fel pe Ed. fizica si sport , dupa prima corectare am luat 7,40 si dupa contestatie 6...mentionez ca am sustinut examenul in Bucuresti ...sper sa se intample ceva pe viitor sa nu se mai faca astfel de greseli pentru ca multii dintre colegii o sa plecam din sistem .
24 iul 12:48
...demarat o anchetă fără precedent în învăţământ după dezastrul de la examenul de definitivat. Citește mai departe… Mai mult: ...
24 iul 12:47
...media="screen">

a, a:hover,
.vw-page-title-box .vw-label,
.vw-post-categories a,
...
24 iul 12:41
...demarat o anchetă fără precedent în învăţământ după dezastrul de la examenul de definitivat. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H