DEFINITIVAT 2015. Anchetă fără precedent a Ministerului Educaţiei. Lucrări corectate de TREI ori

DEFINITIVAT 2015. Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă fără precedent în învăţământ după dezastrul de la examenul de definitivat. Ministerul Educaţiei a cerut recorectarea a peste 130 de lucrări de la examenul de definitivat care au fost deja reevaluate după contestaţii. Nici după a treia corectare profesorii nu a primit însă nota de promovare. Ministerul Educaţiei îi va sancţiona disciplinar pe profesorii care nu au notat corect lucrările.
Romania TV
24 iul. 2015, 09:33

Peste 137 de profesori s-au trezit cu note chiar şi cu 3 puncte mai mici după ce au făcut contestaţii. Este şi cazul lui Sabin Roşca, profesor de sport în judeţul Olt. "Am susţinut definitivatul, am primit nota 7,20. In urma contestatiei am obţinut 4,35, adică o diferenţă de aproape 3 puncte. Este o diferenţă ciudată şi suspectă. Înseamnă că la cei care au obţinut definitivatul cu note peste 8 în urma evaluării primei comisii este o greşeală flagrantă", spune cadrul didactic.

"Sunt multe situaţii în care, după reevaluare, s-a dat dreptate comisiei de contestaţie, dupa cum sunt şi situaţii în care evaluarea iniţială era cea corectă. Cei care au inclus pe profesori neabilitaţi în comisii vor fi sancţionaţi disciplinar. Membrii acelei comisii trebuie să răspundă conform legii", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

După recorectarea celor 137 de lucrări doar un singur cadidat a obţinut notă de promovare. El a primit iniţial nota 7, iar după recorectare a primit 8,85.

După acest scandal, ministrul Educaţiei vrea să schimbe legea şi să-i lase pe profesori să susţină examenul de definitivat de mai multe ori, nu de doar 3 ori într-o perioadă de 5 ani, cum se întâmplă în prezent.

Peste 137 de profesori s-au trezit cu note chiar şi cu 3 puncte mai mici după ce au făcut contestaţii. Este şi cazul lui Sabin Roşca, profesor de sport în judeţul Olt. „Am susţinut definitivatul, am primit nota 7,20. In urma contestatiei am obţinut 4,35, adică o diferenţă de aproape 3 puncte. Este o diferenţă ciudată şi suspectă. Înseamnă că la cei care au obţinut definitivatul cu note peste 8 în urma evaluării primei comisii este o greşeală flagrantă”, spune cadrul didactic.

„Sunt multe situaţii în care, după reevaluare, s-a dat dreptate comisiei de contestaţie, dupa cum sunt şi situaţii în care evaluarea iniţială era cea corectă. Cei care au inclus pe profesori neabilitaţi în comisii vor fi sancţionaţi disciplinar. Membrii acelei comisii trebuie să răspundă conform legii”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

După recorectarea celor 137 de lucrări doar un singur cadidat a obţinut notă de promovare. El a primit iniţial nota 7, iar după recorectare a primit 8,85.

După acest scandal, ministrul Educaţiei vrea să schimbe legea şi să-i lase pe profesori să susţină examenul de definitivat de mai multe ori, nu de doar 3 ori într-o perioadă de 5 ani, cum se întâmplă în prezent.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Andreea Esca a vorbit despre plecarea de la Pro TV: Ce plan de rezervă are prezentatoarea
Fanatik.ro
Când se spală în Săptămâna Luminată, fără să fie păcat. Zilele în care nu ai voie să faci nimic
Capital.ro
Taxă nouă pentru șoferi. Se achită 300 de lei lunar. Măsura intră în vigoare de la 1 mai
Playtech.ro
Horoscopul runelor 23-27 aprilie. Algiz oferă protecție împotriva energiilor negative, cine are nevoie de stabilitate
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român este primul client din lume care a cumpărat un model Lamborghini de lux. Cât costă bolidul
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Renaște imperiul care a speriat Europa. Parteneriatul a venit cu un anunț clar
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Vârsta de pensionare pentru femei ar putea fi redusă cu 3 ani și jumătate: Ce condiții există
Cancan.ro
Ce a făcut Tudor Duma, zis Maru, cu corpul lui Rareș Ion, înainte să îl părăsească. Detalii inedite din anchetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Românii care trebuie să plătească suprataxă. Se achită obligatoriu. Nimeni nu este iertat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Fructul care îți curăță colonul, întărește inima și te scapă de pofta de dulce. Costă cât o pâine
MediaFlux
Doliu în fotbal. A murit pe teren chiar înainte de debutul partidei. Avea doar 22 de ani
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Divinitatea l-a ajutat să câștige la Loto: bărbatul care a dat lovitura cu numerele lăsate moștenire de la un verișor decedat