DEFINITIVAT 2015: profesorii au fugit din sală la vederea subiectelor. REZULTATE DEFINITIVAT, pe 14 iulie

DEFINITIVAT 2015: Din cei 307 profesori care ar fi trebuit să susţină, joi, examenul de definitivat, doar 207 au avut curajul să fie evaluaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, 24 de candidaţi au absentat, iar 76 s-au retras din examen. 

10 iul. 2015, 16:30
DEFINITIVAT 2015: profesorii au fugit din sală la vederea subiectelor. REZULTATE DEFINITIVAT, pe 14 iulie

DEFINITIVAT 2015: „Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de trei ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale”, explică purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan, pentru Cuget Liber.

Nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la proba scrisă, este 8. Ca-drele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Rezultatele vor fi afişate pe 14 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza în intervalul 14 – 15 iulie. În perioada 16 – 17 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 iulie. 


loading...