Degajare de fum la Aeroportul „Henri Coandă”. Mai mulţi pasageri aflaţi în terminal au fost evacuaţi

Pompierii aeroportului Henri Coandă au intervenit duminică seara, în urma alarmei primite prin centrala de incendiu, la ora 19:30, într-o cameră tehnică din zona de îmbarcare (Finger), unde s-a produs o degajare de fum la un tablou electric, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

01 aug. 2021, 22:41
Degajare de fum la Aeroportul „Henri Coandă”. Mai mulţi pasageri aflaţi în terminal au fost evacuaţi

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat perturbări ale traficului pe aeroportul Henri Coandă, dar mai multe persoane aflate în terminal au fost evacuate, pentru a evita orice pericol.

„Începutul de incendiu a fost imediat stins. În zona apropiată camerei tehnice afectate nu se aflau pasageri dar, din motive de siguranţă, o parte din pasagerii aflaţi în terminal au fost conduşi într-o altă zonă, până la evacuarea completă a fumului”, subliniază reprezentanţii companiei.

Piloții de la cursa Aegean care a sosit duminică, la ora 20.00, de la Atena la București, le-au spus pasagerilor că „debarcarea întârzie, tocmai am fost anunțați că e fum în aeroport”.

La ora 20.55, pasagerii din avioane au văzut mașinile de pompieri retrăgându-se din zona aerogării și a început debarcarea după aproape o oră petrecută în avion, pe pistă, potrivit Libertatea.

Citeşte şi: Cinci copii s-au înecat în râul Siret, la Cotu Grosului. Pompierii au găsit toate cele cinci cadavre