Delia, părere controversată despre identitatea de gen: „Genul feminin sau masculin sunt doar o invenție”

Delia nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind una dintre cele mai îndrăgite și talentate artiste de la noi, mai ales datorită stilului ei ieșit din tipare.

23 nov. 2022, 08:46
Delia, părere controversată despre identitatea de gen: „Genul feminin sau masculin sunt doar o invenție”

Zilele acestea Delia a decis să le transmită un mesaj tinerilor despre noul curent referitor la identitatea de gen. Ea îi sfătuiește pe fanii ei să facă tot ce le stă în putință să se simtă bine în pielea lor. Ea vorbește despre asumarea liberă a unui comportament de gen.

„„Energia feminină și „energia masculina” sunt strâns legate de valorile atribuite genurilor feminin și masculin iar genurile sunt doar un construct social. Adică sunt inventate în urma negocierii sensului lor de către societate. Mai pe scurt nu sunt reale. Totul e o piesa de teatru.

Tu fă ce simți că e bine pentru spiritul tău și nu te împiedica în etichetele lor. People are so complex and fluid. Dați skip la orice guru spiritual bășit care vă zice că energia feminină înseamnă sa fii caring, sa fii supusă și energia masculină înseamnă aserțiune, inițiativă și control asupra energiei feminine”, se arată în postarea redistribuită de Delia pe Instagram.

Citește și: Delia Matache a dezvăluit de ce nu face copii

Postarea a venit imediat după distribuirea mai multor clipuri în care se vorbește despre heterosexualitate și ce înseamnă aceasta. Ulterior, a publicat și clipuri în care se vorbește despre părinții care fac copii, doar pentru a scăpa de presiunile sociale.

Delia este un artist desăvârșit, dar dincolo de lumina reflectoarelor își dorește o viață liniștită, motiv pentru care a decis să nu mai facă poze cu fanii, dacă nu simte să facă asta.

„Ieri am zis primul nu… la >. Am reușit! Hai doamne ajută! A fost ciudat, pentru că oamenii nu știu să primească „nu”. Învățăm. Am o problemă mare cu acest ”nu” pe care nu pot să-l scot pe gură. Stau ca bleaga, având senzația că ăsta e scopul existenței mele. Să mulțumesc eu tot ce respiră. De azi nu mai trecem peste suflețelul meu. Nu vrea el, nu facem. Nu e nu! Nu e… hai mă”, povestea Delia.

Citește și: Delia a dat tot din casă. Ce relaţie are cu soţul ei, Răzvan Munteanu: „Nu ştiu cum reuşim asta”