Delia a participat la o petrecere, în plină pandemie COVID. Organizatorul evenimentului a fost amendat

Cântăreața Delia a mixat la o petrecere organizată la un cunoscut club din Capitală. Persoanele prezente la eveniment nu au respectat măsurile de protecție, iar oamenii legii au împărțit amenzi.

30 nov. 2020, 15:24
Delia a participat la o petrecere, în plină pandemie COVID.  Organizatorul evenimentului a fost amendat

Delia a mixat la petrecerea organizată într-un club de fițe din Capitală. Organizatorul petrecerii a fost amendat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către agenții secției 2 de Poliție cu suma de 2.000 de lei, după ce oamenii legii au fost sesizați cu privire la o petrecere în care nu se respectă măsurile de distanțare fizică.

Citește și: Irinel Columbeanu a râs de „sărăcia” lui la iUmor: Am făcut bani vânzând case, singura problemă este că erau ale mele

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Dragoș Romănescu, a declarat pentru Libertatea că sancțiunea a fost stabilită de polițiștii de la Secția 2, „în funcție de ce nereguli au fost constatate la momentul sosirii” acestora.

”Atât au constatat colegii mei la fața locului, nu pot să vă explic eu. Rămâne la latitudinea organului constatator ce amendă e, în funcție de ce nereguli au fost constatate la momentul sosirii polițiștilor”, explică purtătorul de cuvânt.

Mai multe persoane care au participat la petrecerea organizată la clubul din Capitală au postat imagini pe mai multe rețele de socializare. În fotografii apare și cântăreața Delia Matache, care ar fi mixat la evenimentul de sâmbătă seara.

”Secţia 2 Poliţie a fost sesizată că la o terasă din zona sa de competenţă nu se respectă măsurile de distanţare fizică. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, având în vedere că au constatat încălcări ale prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a informat, duminică, Poliţia Capitalei.

Delia, dar și alți cântăreți din România au semnat zilele trecute o scrisoare prin care cer sprijin financiar de la statul român, susținând că nu au fost incluși în niciuna dintre schemele de finanțare aprobate de Ministerul Culturii, în ciuda faptului că activitatea le-a fost afectată de pandemia de coronavirus.

„NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentişti, dansatori, sunetişti, tehnicieni, despre oamenii nevăzuţi din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!
Nu o să rămân indiferenta doar pentru că nu sunt la limita de jos a existenţei. E absolut NORMAL să susţin o asemenea petiţie pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăşi această perioadă”, a scris Delia pe reţelele de socializare.