Delia, prinsă în Nepal în timpului cutremurului de 6,4 grade. Peste 120 de oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți

Peste 120 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudine 6,4 din Nepal. De asemenea, alte zeci de persoane au fost grav rănite.

04 nov. 2023, 09:56
Delia, prinsă în Nepal în timpului cutremurului de 6,4 grade. Peste 120 de oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți

Cutremurul a avut loc vineri seara și a avut o magnitudine de 6,4, a declarat Centrul Național Seismologic din Nepal. Cel puțin 128 de oameni și-au pierdut viața. Numărul morților ar putea crește, se tem oficialii.

„Numărul răniților ar putea fi de ordinul sutelor, iar numărul deceselor ar putea crește și el”, a declarant, pentru Reuters, Harish Chandra Sharma, oficial al districtului Jajarkot.

Citește și Tragedie într-un centru de dezintoxicare. Peste 30 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după izbucnirea unui incendiu de proporții

Purtătorul de cuvânt al poliției, Kuber Kadayat, a declarat că 92 de persoane au fost ucise în Jajarkot și 36 în districtul învecinat Rukum West.

Multe case s-au prăbușit în urma cutremurului, iar altele s-au ales cu fisuri. Mii de oameni au ales să-și petreacă noaptea pe stradă de frică să nu cadă locuințele peste ei.

Echipele de căutare și salvare trebuie să elibereze drumurile blocate de alunecările de teren, declanșate de cutremur, pentru a ajunge în zonele afectate, a spus un ofițer de poliție.

Delia, vacanță în Nepal în timpul cutremurului

Și Delia se află în Nepal în această perioadă, împreună cu Răzvan Munteanu, soțul ei. Cei doi au plecat acolo pentru o expediție riscantă pe Muntele Everest. Ca să ajungă în vârf, turiștii sunt nevoiți să poposească la diverse base camp-uri, la altitudini foarte înalte și temperaturi extrem de scăzute. Ei dorm în corturi și prin locuri riscante.

Citește și Cutremur de 6,4 în Nepal, resimţit și în India la New Delhi

”E frumos acasă, îmi place acasă, ador, dar vibe-ul pe care l-am avut zilele astea pe munte și acest stop brusc nu-mi place niciodată. M-am pus pe cântar, m-am îngrășat, am pus masă musculară. Nu vă apucați de munte, de sporturi, creează dependență, nu există să te saturi sau să te plictisești. Probabil, nu se întâmplă asta tuturor. Da, nu vă duceți la munte, mergeți unde vreți, în cluburi, la mall. Muntele îți fură sufletul, te face să te simți cum nu te face nimic”, a spus Delia, pe Instagram.

@delia #nepal #kathmandu 🙏#namaste Am aterizaaaaat! #delianomad ♬ original sound – Delia