Cutremur de 6,4 în Nepal, resimţit și în India la New Delhi

Un cutremur puternic a lovit Nepalul vineri seară. S-a simțit până în New Delhi, iar mai multe case s-au prăbuşit

03 nov. 2023, 22:17
Cutremur de 6,4 în Nepal, resimţit și în India la New Delhi

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 pe scare Richter s-a produs vineri în vestul Nepalului, a raportat Centrul Național de Seismologie din Nepal. Locuitorii din zonele afectate au spus că seismul a provocat prăbușirea unor case și a afectat mai multe clădiri din New Delhi, India, transmite Reuters.

Centrul Nepalez de Seismologie a transmis că seismul a avut loc la ora locală 23:47 în districtul Jajarkot din provincia Karnali. Jajarkot se află la aproximativ 500 km vest de capitala Kathmandu.

Mai mult de jumătate dintre români se tem de cutremur sau incendii, dar doar 20% au asigurare obligatorie

„Casele s-au prăbușit. Oamenii au ieșit în grabă din casele lor. Sunt în mulțimea de rezidenți îngroziți. Încercăm să găsim detalii despre daune”, a declarat oficialul de poliție Santosh Rokka.

Cutremurul a zguduit și clădiri din New Delhi, la aproximativ 600 km distanță, potrivit martorilor Reuters.

Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ) a evaluat cutremurul la o magnitudine de 6,2 și o adâncime de 10 km (6,2 mile).

Cât de pregătiți sunt românii în caz de cutremur sau alte dezastre naturale care le-ar distruge complet locuința și bunurile – STUDIU

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in Grecia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,2 grade (magnitudinea locala 5,2), s-a produs in ziua de vineri, 3 noiembrie, in Grecia, intr-o zona insulara de la Nord-Vest de capitala Atena.

Seismul a avut loc la ora 6h26min UTC (ora locala 8h26min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Laboratorul de Seismologie al Universitatii din Atena, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Insulei Evia, la cca. 84 km Nord-Nord-Vest de capitala Atena.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 11 km si a avut magnitudinea mb de 5,2 grade (magnitudinea locala 5,2).
Miscarea seismica a fost resimtita in localitatile din zona epicentrala, dar si la distanta, inclusiv in capitala Atena.