Delia, victima deep fake-ului! Ce mesaj a transmis artista către fani: „Nu mai haliți vrăjeli”

Delia a fost din nou victima unui episod de deep fake, iar artista a răbuufnit pe internet. Ce mesaj le-a transmis fanilor care sunt potențiale victime ale acestor înselătorii.

05 mart. 2024, 14:25
Delia, victima deep fake-ului! Ce mesaj a transmis artista către fani: „Nu mai haliți vrăjeli”
Delia, victima deep fake-ului! Ce mesaj a transmis artista către fani: „Nu mai haliți vrăjeli”

Delia a izbucnit pe platformele de socializare, exprimându-și furia față de infractorii care utilizează identitatea ei în mediul online în scopuri financiare. Această problemă nu este nouă pentru cântăreață, care a mai întâlnit astfel de situații în trecut.

Citește și: Vești bune pentru angajați! Tichete culturale în valoare de 210 lei sau 430 lei pe lună. Cine poate primi banii

Cunoscută ca una dintre cele mai apreciate și iubite artiste din țară, Delia este foarte activă pe internet, împărtășind frecvent fotografii cu ținutele și cu călătoriile sale. Ea își arată grijă pentru urmăritorii ei, atrăgând atenția asupra unor probleme întâmpinate în mediul online.

Numărul de fani ai Deliei crește constant, iar artista se asigură că îi ține la curent cu viața ei. Cu toate acestea, popularitatea vine și cu provocări. Identitatea Deliei a fost furată, iar escrocii încearcă să profite de pe urma acesteia.

De-a lungul timpului, Delia s-a confruntat cu mai multe incidente de furt de identitate pe rețelele de socializare. Acum, ea a decis să tragă un semnal de alarmă printre fanii săi. De multe ori, Delia a fost victima fenomenului de deepfake, în care imaginea ei a fost folosită în diverse scopuri, adesea punând-o în situații incomode.

Cu câțiva ani în urmă, imaginea Deliei a fost utilizată pentru a crea videoclipuri cu conținut explicit, fiind un prim semnal de alarmă pentru artista. Ea și-a avertizat fanii să fie precauți.

Se pare că istoria se repetă, iar acum pe Facebook, identitatea Deliei este exploatată. Numeroși fani au fost indignați când au descoperit că cineva se prezintă ca fiind Delia, cerând saluturi. În schimb, presupusa Delia promite 500 de euro celor care îi răspund cu „Bună!”.

„Vă binecuvântez pe toți! Primii 200 de oameni care spun „Bună”, le dau 500 de euro și sunt reală, de acum încolo.”, este mesajul transmis în online.

În scurt timp după ce au văzut postarea, fanii au simțit că ceva nu este în regulă. Știrea a ajuns și la urechile Deliei, care a considerat necesar să facă anumite clarificări. Artista a subliniat că ea nu organizează niciodată transmisiuni live pe Facebook, astfel încât acele mesaje nu provin de la ea.

Vedeta le-a recomandat tuturor să nu cadă pradă unor astfel de glume. Delia este profund indignată de astfel de întâmplări și consideră complet inacceptabil ca imaginea ei să fie utilizată în astfel de contexte.

„Țepe! Nu mai haliți vrăjeli. Nu sunt live pe Facebook! Niciodată!”, le-a spus Delia urmăritorilor ei de pe Instagram.

Din nefericire, pe măsură ce tehnologia avansează, devine tot mai dificil să distingem între autentic și fals. În prezent, datorită progreselor în domeniul inteligenței artificiale, este posibil să se reproducă aproape orice, iar diferențele devin aproape insesizabile.

Citește și: Surprize pentru femei cu ocazia zilei de 8 martie! Ce vor primi angajatele anumitor companii. ”Mi se pare important”