DEMASCARE Ziua suporteri paşnici, noaptea huligani în Piaţa Universităţii VIDEO

O zi huligani, o zi suporteri paşnici! România TV a surprins viaţa dublă a suporterilor bucureşteni veniţi să protesteze în Piaţa Universităţii. Aceiaşi suporteri care s-au bătut cu jandarmii la proteste, au apărut apoi la televizor şi s-au declarat paşnici.

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 17:19
DEMASCARE Ziua suporteri paşnici, noaptea huligani în Piaţa Universităţii VIDEO

Primele violenţe la protestele din capitală au izbucnit din rândul suporterilor. Cu feţele acoperite, tinerii au aruncat cu pietre în jandarmi. În direct, la România TV, în seara incidentelor, unul dintre liderii galeriei Dinamo a recunoscut violenţele. „Am rispostat cum au rispotat şi ei. Ei au venit cu bastoane, gaze şi scuturi, noi cu mâinile goale. S-a tot vorbit de prezenţa galeriilor în rândul protestatarilor. Suntem aici. Noi nu suntem tot români? Galeriile e tot români!”, a declarat, la România TV, un suporter al Dinamo. Acelaşi suporter a apărut apoi într-o conferinţă de presă şi s-a autodeclarat paşnic.

Aceeaşi atitudine a fost şi în cazul galeriei de la Steaua. Un tânăr a dat foc unor bannere în Piaţa Universităţii şi a aruncat cu un gard metalic în jandarmi. În timpul acestor violenţe din 19 ianuarie, avea faţa acoperită. Fularul a dispărut, însă, a doua zi după violenţe. Jandarmii au ridicat un banner pe care îl adusese suporterul Steaua. Prilej pentru autocompătimire în faţa camerelor de filmat.

„Nu ne-au lăsat să îl afişăm. Nu i-am agresat, nu i-am jignit cu nimic. Nu am mai pomenit aşa ceva să nu avem voie să ne exprimăm!”, a spus tânărul în faţa camerelor.
În timpul protestelor, Jandarmeria a identificat şi a sancţionat zeci de suporteri ai echipelor de fotbal din Capitală.