Demisie cu LACRIMI la Inspectoratul Şcolar Arad

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Mirela Aldescu, şi-a anunţat public demisia, vineri, plângând în faţa jurnaliştilor, ea afirmând că a luat această decizie în urma schimbărilor politice care nu îi permit să îşi respecte "principiile şi stilul de muncă".

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 10:46
Demisie cu LACRIMI la Inspectoratul Şcolar Arad

Şeful ISJ Arad, Mirela Aldescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul instituţiei, că demisionează, înaintând cererea Ministerului Educaţiei încă de joi seară. Aldescu a spus că nu se mai regăseşte în inspectorat după schimbările politice produse. „Am luat decizia pentru că nu am certitudiea că voi putea să îmi respect principiile şi stilul meu de muncă, despre care cred că a fost organizat, responsabil, transparent şi fără ipocrizie”, a spus Aldescu.

Mirela Aldescu a precizat că urmează să părăsească funcţia de la 1 iunie, dar că până în prezent nu a primit niciun răspuns de la minister. Aldescu a afirmat că după organizarea bacalaureatului de anul trecut opoziţia locală de atunci i-a cerut demisia, reproşându-i-se promovabilitatea slabă. „Mi s-a pus în cârcă şi faptul că am organizat bacalaureatul cu camere de supraveghere”, a spus Aldescu, adăugând că se va întoarce la postul de profesor de matematică pe care îl are la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”.

În timp anunţului, Aldescu a plâns în faţa jurnaliştilor, iar aceleaşi emoţii au cuprins-o şi pe Laura Putnic, purtătorul de cuvânt al instituţiei, care, de asemenea, a anunţat că demisionează de la 1 iunie, motivând că a făcut echipă până acum cu Aldescu.

Mirela Aldescu lucrează de şapte ani şi jumătate în inspectorat, iar în ultimii trei a fost inspector şcolar general. Ea a spus că cele mai grele misiuni din ultimii trei ani au fost mutarea sediului instituţiei într-o clădire nouă şi eficientizarea reţelei şcolare, care a presupus închiderea a zeci de şcoli din judeţ.