DEMISIE din Guvern. Un consilier al premierului Orban se retrage în semn de protest. „Nu pot accepta un troc politic meschin”

Ionel Chiriţă a anunţat că s-a retras din funcţia de consilier onorific pe probleme de administraţie publică al premierului Ludovic Orban. Decizia vine ca un protest prin care Chiriţă vrea să sancţioneze deciziile politice luate de liderii PNL.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 19:48

„Domnule prim-ministru Ludovic Orban, vă fac cunoscută retragerea mea din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului. Aceasta vine ca un protest prin care doresc să sancţionez deciziile politice luate de liderii judeţeni ai PNL şi a conivenţei demonstrate de refuzul domniei voastre de a avea un dialog pe aceasta temă, decizii care afectează grav din punct de vedere politic, civic şi moral perspectiva economică şi socială a comunităţii din Hârşova, căruia i-am dedicat cea mai mare parte a activităţii mele.

Am luat această hotărâre întrucât datorită ataşamentului şi devotamentului meu pentru Hârşova, oraşul în care trăiesc, nu pot accepta un troc politic, meschin, în care o mână de politicieni mărunţi şi-au aranjat interesele personale sau de grup într-un mod cinic, excluzând din analizele premergătoare deciziilor luate, tocmai interesele hârşovenilor de bună credinţă, motivaţie a acţiunii pe care noi liberalii din Hârşova am avut-o ca prim obiectiv în toţi cei treizeci de ani de activitate politică locală”, a scris Ionel Chiriţă, marţi seara, pe Facebook.

Potrivit Agerpres, Chiriţă a acuzat faptul că „preşedintele BPJ Constanţa a manipulat Biroul Judeţean, apoi Colegiul Director Judeţean şi, în final, conducerea naţională a partidului, reuşind să numească un liberal de pripas, adus din ALDE, cu dosare la DNA şi în alte parchete – ca urmare a unui mandat de primar marcat de numeroase scandaluri şi afaceri dubioase”.

„Ar fi putut primi Ionescu Viorel, primarul oraşului Hârşova, ale cărui fapte sunt urmărite penal de DNA, promisiuni că va găsi sprijin în PNL ca să scape de braţul lung al justiţiei? Ar putea renunţa liderii PNL la sloganul ‘În democraţie hoţii stau la puşcărie’ pentru nişte voturi iluzorii promise de Ionescu? Ceea ce noi la Hârşova considerăm ca fiind principii fundamentale ale valorilor unei societăţi normale, ar putea fi considerat altfel de liderii judeţeni şi de cei naţionali?”, întreabă Ionel Chiriţă.

În martie, Ionel Chiriţă a fost numit consilier onorific al prim-ministrului, pe probleme de administraţie publică locală, în perioada în care Ludovic Orban era premier interimar.

Victor Ponta, la România TV: „Interlopii se omoară ei între ei. Nu mai le e frică de stat. E o situaţie foarte gravă”