DEMISIE din PNL. Senatorul Vergil Chiţac a anunţat că va activa în Parlament ca independent

Senatorul Vergil Chițac și-a anunțat, în ședința plenului de luni, demisia din PNL și a precizat că va activa în continuare ca independent.

RomaniaTV.net
25 sept. 2017, 14:10
DEMISIE din PNL. Senatorul Vergil Chiţac a anunţat că va activa în Parlament ca independent

„Stimați colegi, vă anunț pe toți că începând cu data de 14 septembrie am demisionat din calitatea de membru al PNL și voi acționa în continuare ca senator independent”, a spus Vergil Chițac, citat de Agerpres.

Vergil Chițac a fost ales senator în Circumscripția electorala nr. 14 Constanta.

Pe 14 septembrie, Vergil Chițac declara, pentru AGERPRES, că a demisionat din PNL deoarece a fost nemulțumit de atitudinea conducerii centrale a partidului față de contestația pe care a depus-o cu privire „la fraudarea” alegerilor din primăvară în organizația municipală Constanța.

”Eu am fost nemulțumit de modul în care s-au organizat alegerile la municipiul Constanța în martie și nemulțumit este puțin spus, am considerat că este o fraudă ce s-a întâmplat și am depus la Comisia de Arbitraj a partidului un dosar, contestând aceste alegeri. Cu probe, cu tot soiul de mărturii și așa mai departe. (…) În ciuda faptului că termenul de soluționare era de 30 de zile, conform statutului, nici acum nu a venit niciun răspuns. Eu m-am întâlnit cu Orban după ce a fost ales președinte PNL și i-am spus să dea o soluție (…) indiferent care e ea. El mi-a promis, acum două luni, că va soluționa cu celeritate. (…) Eu nu am putut să mai accept, chiar nu pot să trec peste lucrul ăsta și mi-am dat demisia din partid”, preciza Chițac.

El adăuga că un alt motiv pentru care a demisionat din PNL a fost acela că vrea să le lase liberalilor constănțeni ”câmp liber de acțiune”.

”Cei de la Constanța mă reclamă pe mine la București că eu sunt cumva contra și că sunt nemulțumiți, probabil pentru faptul că unii colegi sunt alături de mine sau foști colegi. Și atunci am zis că este mai bine să îmi dau demisia din PNL Constanța, să le las lor câmp liber de acțiune, să nu mai fiu un obstacol în calea afirmării lor politice. Și vom discuta în 2020 dacă au și ei rezultate la alegeri, măcar alea pe care le-am avut eu în 2016”, explica senatorul constănțean.

Vergil Chițac, fost rector al Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, a intrat în PNL la începutul anului trecut, a fost ales președintele organizației municipale Constanța. Ulterior a candidat și pierdut alegerile la Primăria Constanța, în favoarea candidatului PSD, Decebal Făgădău. În urma parlamentarelor din decembrie 2016, Chițac a devenit senator.