Demisie în Camera Deputaţilor. Deputatul PMP care renunţă la funcţia de parlamentar pentru Nicuşor Dan

Mutare surpriză în Camera Deputaților. Gabriel Rădulescu a anunțat luni Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din Parlament. Acesta a obținut poziția de de consilier municipal, la alegerile locale din 27 septembrie.

23 nov. 2020, 17:50
Demisie în Camera Deputaţilor. Deputatul PMP care renunţă la funcţia de parlamentar pentru Nicuşor Dan

Demisie în Camera Deputaţilor. Rădulescu a adus la cunoştinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor că pe 10 noiembrie a fost validat în funcţia de consilier general în CGMB şi ca urmare a acestui lucru, potrivit legii, îşi dă demisia din poziţia de deputat, scrie News.ro.

Demisie în Camera Deputaţilor. Deputatul care îşi lasă mandatul pentru a lucra cot la cot cu Nicuşor Dan

Conducerea Camerei a luat act de înştiinţarea lui Gabriel Rădulescu şi urmează să vacanteze, într-un plen, locul de deputat pe care îl ocupa acesta. Gabriel Rădulescu fusese validat parlamentar în Camera Deputaţilor, cu doar câteva luni în urmă, mai precis din septembrie, pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Valeriu Steriu, numit în Comitetul de reglementare al ANRE.

„Se validează mandatul de deputat al domnului Gabriel Rădulescu, declarat supleant la alegerile din 11 decembrie 2016 în circumscripţia electorală 42 Bucureşti pe lista PMP, pe locul devenit vacant ca urmare a demisiei domnului Valeriu Steriu.

Camera Deputaţilor a luat act, marţi, de demisia deputatului PSD Valeriu Steriu începând cu data de 30 august. Steriu a fost numit de Parlament, pe 24 iunie, în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE.”, se precizează în hotărârea adoptată cu 275 de voturi ‘pentru’.”, se arăta în decizie.

Câţi consilieri are PMP la Primăria Capitalei

După scrutinul alegerilor locale din 27 septembrie, PMP a obținut cinci locuri de consilieri. Pe lista Mișcării Populare erau prezenţi Traian Băsescu, Constantin Ioana, Mihail Neamțu și Moise Sebastian. În locul lor au fost propuşi alţi lideri ai PMP pe listă. Printre propuneri se afla şi Gabriel Rădulescu, venit la CGMB tot din postura de „rezervă”.

Pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PSD a obţinut 32,38% din voturi, Alianţa USR-PLUS are 26,98%, PNL are 19,31%, PMP are 2,93%, iar Alianţa Pro Bucureşti 2020 are 1,72%. În CGMB, PSD are 21 de mandate de consilier general – 38,18%, Alianţa USR-PLUS are 17 mandate – 30,91%, PNL are 12 mandate – 21,82%, iar PMP are 5 mandate – 9,09%.

Cei cinci consilieri ai PMP din cadrul CGMB:
1. Ionescu Andrei Gheorghe
2. Florescu Adrian Constantin
3. Rădulescu Gabriel
4. Podar Marian Vasile
5. Marian Cătălin Militaru

Citeşte şi: Nicuşor Dan: Bucureştiul are potenţialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, cultural