Demisie în Parlament. Un deputat a renunțat la mandat la două săptămâni de la jurământ

Un deputat a decis să renunțe la mandat după doar două săptămâni de la depunerea jurământului de credință în Parlament. Politicianul și-a anunțat decizia printr-un comunicat de presă.

04 ian. 2021, 16:58
Demisie în Parlament. Un deputat a renunțat la mandat la două săptămâni de la jurământ

Demisie în Parlament. Deputatul PSD Constantin Pătrăuceanu, în vârstă de 44 de ani, a decis să se retragă din Parlament la două săptămâni după ce a depus jurământul.  Partidul Social Democrat Botoșani a precizat că deputatul a luat decizia de a se retrage din funcția de parlamentar „din motive personale” și că va activa mai departe în calitate de consilier judeţean PSD.

Citește și: Deputat USR-PLUS, reacţie controversată la adresa partenerilor de guvernare după scandalul cu Costel Alexe: Penelişti hoţi! Vine furtuna!

”Am votat pentru un nou început, pentru cei care pot să asigure o viață normală prin care fiecare botoșănean și fiecare român să aibă acces neîngrădit la sănătate, la educație și la servicii de calitate. Am votat pentru siguranța vieții botoșănenilor și a tuturor locuitorilor din România. Am votat pentru siguranța sănătății, pentru siguranța educației copiilor noștri, pentru siguranța locurilor de muncă și a veniturilor botoșănenilor”, a afirmat Pătrăuceanu în ziua alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

În locul lui Constantin Pătrăuceanu ar urma să depună jurământul de învestire Alexandra Huţu, în vârstă de 33 de ani. Aceasta este în prezent consilier judeţean din partea Partidului Social Democrat. Alexandra Huţu a obţinut diploma de licenţă şi de master în ştiinţe administrative în urma absolvirii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, precum şi diploma de licenţă în drept, fiind absolventă a Facultăţii de Drept de la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi.

Demisie în Parlament. În urma alegerilor parlamentare care au avut loc la începutul lunii decembrie, pe data de 6, următorii oameni politici din Partidul Social Democrat Botoșani au fost numiți pentru funcții de senatori și de deputați:

Senat
Trufin Lucian
Lupașcu Costel
Guraliuc Elena Ramona

Cameră
Marius Budăi
Șlincu Dan Constantin
Pătrăuceanu Constantin Niculai

 


loading...