DEMISIE în PSD DIASPORA după rezultatul dezastruos: Mă retrag şi le cer colegilor mei să facă un gest similar

Secretarul general al PSD Diaspora, Stela ARHIRE, şi-a dat demisia din funcţie în urma "rezultatului dezastruos" de duminică, din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, solicitând şi celorlaţi lideri de la vârful PSD Diaspora să îi urmeze gestul.

19 nov. 2014, 13:46
DEMISIE în PSD DIASPORA după rezultatul dezastruos: Mă retrag şi le cer colegilor mei să facă un gest similar

Stela ARHIRE, secretar general PSD Diaspora, spune că a decis să se retragă din funcţie, „având în vedere rezultatul dezastruos obținut de Partidul Social Democrat în diaspora” şi solicită „ca un gest similar, pe care l-aș considera cel puțin de bun simț și de toți ceilalți membri ai Comitetului Executiv al PSD – Diaspora.

„Îl rog pe Președintele interimar al PSD Diaspora să dizolve biroul executiv și să convoace, în prima parte a anului 2015 o conferință extraordinară de alegeri, care să reprezinte un demers menit să favorizeze alegerea unor persoane care să lucreze cu adevărat pentru acest partid și să nu mai adopte o poziție critică extrem de confortabilă, care însă nu este niciodată susținută și de fapte concrete, care să dovedească o poziție activă față de sprijinirea intereselor românilor aflați în străinătate.

De asemenea, solicit public conducerii PSD să analizeze implicarea fiecărui membru deținător al unei funcții în ierarhia acestui partid, cu privire la implicarea efectivă și eforturile depuse în vederea sprijinirii demersurilor de campanie electorală”, susţine Stela Arhire, într-o scrisoare deschisă.

Social-democrata solicită totodată Guvernului României „să-i demită pe toți conducătorii de instituții publice, care trebuiau să gestioneze cu profesionalism situația românilor din străinătate, dar care, în fapt, au reușit să creeze deservicii imense atât imaginii guvernului României în rândul românilor din afara granițelor țării, cât și a PSD ca partid responsabil cu nominalizarea lor în importantele funcții pe care le dețin.”

REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ultimele cifre: Klaus Iohannis – 54,43%, Victor Ponta – 45,56%

„Păstrarea lor în funcții nu ar putea fi considerată decât o sfidare a mesajului transmis de românii din afara granițelor țării, iar demiterea lor precum și a celor care prin activitatea desfășurată în calitate de funcționari în cadrul acelorași instituții au contribuit la dezastrul pe care îl constatăm în prezent, TREBUIE să fie un semnal fără echivoc care să demonstreze tuturor celor care ne privesc, că am învățat lecția dură a rezultatului alegerilor.

Nepoții, finii, cumetrii, fii, fiicele, prietenii prietenilor sau pilele de orice rang să plece din aceste instituții, care au reprezentat oglinda guvernării pentru românii din Diaspora.

Modul în care aceștia și-au făcut treaba este cel mai bine reflectat în valul de antipatie pe care l-au stârnit în rândul românilor din Diaspora, ale cărui consecințe au avut repercusiuni inclusiv asupra multor alegători din țară, care au ales să sancționeze prin votul lor, ceea ce s-a considerat a fi bătaia de joc pe care statul român, prin instituțiile sale, a adus-o românilor din străinătate”, susţine Arhire.

Aceasta adaugă că refuză să mai accepte să asculte „corul de bocitoare ce trăiesc din bani publici și care se plâng acum că alții sunt vinovați că PSD a pierdut alegerile.”

VICTOR PONTA, în direct la TV: Mi-a dat cineva un mesaj că par TRIST. Bineînţeles că sunt trist

„Îi atenționez pe cei care s-au dat dispăruți din partid cu lunile sau anii și au binevoit să apară în ultima zi de campanie, că puteau să aibă macar bunul simț să stea până la capăt cu noi și să nu să dispară la primul semn rău. PSD-ul este un partid construit pentru oameni corecți care muncesc și nu pentru vânători de funcții trecătoare și abonați la banul public. (…) Premierul Victor Ponta a început această reformă care trebuie însă să meargă până la capăt”, mai spune Arhire.

Stela Arhire este cea care, cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, a participat, alături de deputatul PSD Cătălina Ştefănescu , la o serie de activităţi cu românii din Franţa. Printre aceste activităţi s-a numărat şi un „eveniment electoral” pentru candidatul Victor Ponta, într-o biserică românească din Paris.

Într-o înregistrare postată pe YouTube, au fost prezentate imagini din biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”, unde Stela Arhire şi Cătălina Ştefănescu le primiteau oamenilor 20.000 de cărţi în limba română. Cum reacţia românilor a fost una neaşteptată, ei începând să huiduie, pesedistele au încercat să le spună că nici ele, nici diaspora nu au culoare politică.

Componenƫa conducerii PSD Diaspora, aşa cum a fost votată în cadrul Conferinƫei din 19 aprilie 2013 şi validată de conducerea PSD, este următoarea:

Preşedinte – Ciprian TĂNĂSESCU

Secretar General – Stela ARHIRE

Prim-Vicepreşedinte – Adrian ANGHEL

Vicepreşedinƫi: 1. Cătălin RĂDULESCU 2. Iulian ƮOCU  3. Dan LUCA 4. Marius SÂRBU 5. Ionela PRODAN 6. Marius POPA 7. Laura HANT  8. Mariana BRATU 9. Florin TĂTARU 10. Marian TUREA 11. Alex PETRESCU 12. Ciprian BOLOS 13. Alexandra VAIDA

Secretari Executivi: 1. Valentin BERLINSCHI 2. Valentin IOVAN 3. Anda GHIRAN 4. Geanina DIMITRESCU 5. Daniela FRĂƮILĂ 6. Alexandra CÂRSTEA 7. Cristina CUCULAS 8. Adelina BADEA 9. Daniel Ioan CORNEA 10. Ciprian MANOLIU 11. Rodica IANCU 12. Claudiu DOSPINOIU


loading...