Demisie la vârful PNL. Motivul pentru care președintele organizației din București a eliberat funcția

Anunț-surpriză din administrația locală: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației PNL București.

28 feb. 2023, 20:30
Demisie la vârful PNL. Motivul pentru care președintele organizației din București a eliberat funcția

Marți seara, 28 februarie, Ciprian Ciucu și-a anunțat demisia din fruntea PNL București. Edilul local susține că dorește să dedice mai mult timp proiectelor de la Sectorul 6.

„Mi-am depus astăzi demisia din funcția de președinte al organizației PNL București. Unicul motiv pentru care am luat această decizie este timpul. În acest context, Sectorul 6 are mult mai mare nevoie de mine iar eu am nevoie de timp pentru a mă ocupa de numeroasele proiecte pe care le-am început.

Unele sunt deja finalizate, așa cum știți, iar altele sunt în derulare. Pentru a le vedea devenite realitate este nevoie ca tot timpul și energia mea să le dedic oamenilor din #Sectorul6.

Le urez succes colegilor din organizația PNL București, colegilor din Consiliul General și le spun că toate proiectele noastre pot fi duse la îndeplinire cu dedicare și seriozitate. De astăzi înainte, pentru mine va fi și mai multă administrație dar și mai puțină politică.

Pentru Sectorul 6!

Foto: ședință de analiză de astăzi a celor trei variante de resistematizare și fluidizare a bulevardului Uverturii”, a transmis Ciprian Ciucu, prin intermediul paginii sale de Facebook.

 

Cine este Ciprian Ciucu

 

Ciprian Ciucu a fost ales președinte al PNL București în iulie 2021. El a învins-o pe Violeta Alexandru cu 498 de voturi la 405.

În perioada 2016-2019, Ciprian Ciucu a fost consilier general al Municipiului București. De-a lungul timpului, Ciucu a mai lucrat pentru Președinția României, Ministerul Administrației Publice și pentru Consiliul Economic și Social. În perioada 1999–2000 a condus Centrul de Monitorizare a Activității Electorale din cadrul Partidului Național Liberal.

De asemenea, el a mai fost analist politic la Observatorul Cultural și a publicat la Dilema Veche, România Liberă, respectiv Cotidianul.

În 2016 a candidat pentru funcția de primar al Bucureștiului, susținut de M10, partidul creat de Monica Macovei.

În 2019 a candidat fără succes la alegerile europarlamentare, de pe poziția 18. În decembrie 2019 a fost numit președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.