Demisie-şoc a lui Gică Popescu după ce l-a desfiinţat în direct pe Edi Iordănescu. A rupt contractul după doar un an!

Gică Popescu a întrerupt contractul cu Prima TV la un an după ce a intrat în echipa de analişti sportivi ai postului de televiziune. Luni, după meciul Elveția - România 2-2, a fost ultima ediție la carea participat fostul căpitan al echipei naţionale.

20 iun. 2023, 17:23
Demisie-şoc a lui Gică Popescu după ce l-a desfiinţat în direct pe Edi Iordănescu. A rupt contractul după doar un an!
Demisie-şoc a lui Gică Popescu după ce l-a desfiinţat în direct pe Edi Iordănescu. A rupt contractul după doar un an!

Demisie-şoc a lui Gică Popescu după ce l-a desfiinţat în direct pe Edi Iordănescu. Fostul mare internațional, în prezent președinte la Farul, a decis să demisioneze și nu va mai activa ca expert al postului TV, scrie GSP. Astfel, emisiunea de luni seară, de după Elveția – România 2-2, a fost ultima sa apariție în această calitate.

Citeşte şi: Cum au devenit cumnaţi Gică Hagi şi Gică Popescu. „N-ai avut încredere în mine, nu?”.

În emisiunea de la finalul partidei de la Lucerna, Gică Popescu a avut un discurs extrem de dur la adresa selecționerului Edi Iordănescu. „Nu poți să vii să spui că ești pe drumul cel bun. Trebuia să îți dea 7 Elveția” Băi băiatule, la echipa națională nu e grup! Aici sunt rezultate. Ce vorbești tu de grup, de drumul cel bun?! Doamne ferește! Să ne lase cu grup, familie, rezultatele contează! Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun! El nu știe ce e aia echipa națională. Astea sunt cele mai proaste meciuri din istoria noastră (0-0 cu Kosovo și 2-2 cu Elveția)! Suntem pe un drum total greșit. Trebuie să iasă imediat de pe drumul ăsta echipa națională! Nu e meritul nostru pentru rezultat, a fost prostia Elveției! Cum să spui că ăsta e drumul cel bun? Cum să spui că ai creat valori? Habar nu ai ce înseamnă echipa națională! Care sunt valorile pe care le-ai creat? Valorile sunt calificările. Nu să îi cadă mingea în cap lui Pușcaș, să ajungă la Moruțan, apoi la Mihăilă și să facem 2-2. Nu, Edi! Nu astea sunt valorile pe care le vrem la națională”, a declarat Gică Popescu.

Citeşte şi: Gică Popescu a fost ţinta arestării în „Dosarul Transferurilor”. Dezvăluiri-bombă la opt ani de la sentinţă

Gică Popescu a participat cu echipa națională de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor Mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două ale Campionatelor Europene (1996 și 2000). De-a lungul carierei a jucat la Universitatea Craiova, Steaua, PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona (a fost căpitanul echipei cu care a câștigat Cupa Cupelor în 1996), Galatasaray (cu care a câștigat Cupa UEFA şţi Supoercupa Europei în 2000), Lecce, Dinamo și Hannover 96.