DEMISIE-surpriză din Parlament. Mihai Stănişoară a anunţat că se retrage din politică

Deputatul Mihai Stănişoară a anunţat că demisionează atât din Camera Deputaţilor, cât şi din Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu. Stănişoară spune că vrea să se retragă din politică, potrivit România TV. Stănişoară a fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională şi ministru al apărării în guvernul Boc.

RomaniaTV.net
29 apr. 2015, 07:00
DEMISIE-surpriză din Parlament. Mihai Stănişoară a anunţat că se retrage din politică

Potrivit secretarului Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, Mihai Stănişoară „și-a dat demisia din motive personale, având un alt proiect profesional”.

Într-un comunicat de presă, Mihai Stănişoară spune că, „după o îndelungată deliberare şi autoanaliză”, a decis ca, cel puţin pentru o perioadă, drumul pe care îl va urma să nu mai includă politica.

„După o îndelungată deliberare şi autoanaliză, am hotărât ca drumul pe care îl voi urma de acum înainte să nu mai includă, cel puţin pentru o perioadă, politica de partid sau cea parlamentară. Sunt convins că experienţa şi profesionalismul meu vor putea fi puse şi de acum înainte în slujba unor proiecte importante, care să vizeze dezvoltarea socio-economică a României, în context intern şi internaţional”, precizează Stănişoară.

El le-a mulţumit celor care l-au votat şi care au avut încredere în el.

„Celor care m-au votat şi care mi-au încredinţat mandatele de membru al Parlamentului României, le mulţumesc şi îi asigur de respectul meu şi de recunoştinţa mea. Activitatea politică pe care am desfăşurat-o a avut mereu în centru rezolvarea problemelor comunităţii pe care am reprezentat-o. Le mulţumesc celor cu care am avut onoarea şi privilegiul de a colabora în cei 15 ani de serviciu public, administrativ şi politic, atât la nivel naţional, cât şi local. Gândurile mele bune se îndreaptă şi către reprezentanţii mass-media, cărora le urez, cu preţuire, succes şi inspiraţie„, mai arată Stănişoară.

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, miercuri, de demisia lui Stănişoară, dar şi de cea a deputatului Vasile Mocanu.

Mihai Stănişoară a avut două madate de deputat între 2000 şi 2008, iar din 2008 şi până în 2012 a fost senator. În 2012, el a fost ales din nou deputat într-un colegiu din judeţul Mehedinţi. 

Stănişoară a fost membru al PDL şi  vicepreşedinte al partidului şi lider al grupului deputaţilor democrat-liberali până în martie 2013, când s-a înscris în PNL,

În iunie 2014, el a anunţat că îl urmează pe Călin Popescu Tăriceanu în Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, devenit ulterior PLR.

La plecarea din PNL, Mihai Stănişoară acuza  că formaţiunea s-a transformat „într-un teatru de război al agendelor personale”.

„Am luat decizia de a demisiona din PNL. De fapt, mai corect ar fi să spun că PNL a luat hotărârea de a demisiona din funcţia de partid care trebuie să-i reprezinte pe cetăţenii cu vederi liberale din ţara noastră. A coborî dintr-un tren care şi-a schimbat ruta convenită şi asumată şi se îndreaptă către prăpastie nu înseamnă nici trădare şi nici oportunism. Înseamnă o raportare corectă şi sănătoasă la un sistem referenţial care a rămas neschimbat”, spunea Mihai Stănişoară.

Deputatul mai arăta că, într-o lună, PNL s-a transformat „într-un teatru de război al agendelor personale”: „Nu pot să nu îmi ascund dezamăgirea privind evoluţia recentă a Partidului Naţional Liberal, transformat, în doar o lună, într-un teatru de război al agendelor personale şi în care principiile de dreapta, liberale, au încetat să mai fie măcar rostite, cu atât mai puţin dezbătute, apărate şi promovate. Mai mult, România şi românii au dispărut de pe agenda PNL”.