DEMISII din PSD. Patru senatori au aderat la grupul lui Geoană

Mircea Geoană şi alţi patru senatori, între care trei din PSD, au anunţat, luni, în plenul Senatului, că vor activa ca independenţi în grupul pentru noul proiect social-democrat intitulat "România noastră".

02 feb. 2015, 15:57
DEMISII din PSD. Patru senatori au aderat la grupul lui Geoană

Mircea Geoană a declarat că va fi o sesiune parlamentară „extrem de interesantă”.

„După cum cunoaşteţi, în urmă cu aproape două luni, din motive care ţin de bucătăria internă a unui partid parlamentar, subsemnatul a fost forţat să plece din PSD. Tehnic vorbind, făceam în acest moment parte din acest grup. Din acest moment şi pentru perioada următoare, voi activa ca senator independent în grupul pentru noul proiect social-democrat, şi ceva îmi spune să vă spun că am toată încrederea că oamenii lucizi şi curajoşi din această aulă, din acest Parlament, vor da şansa României pentru un nou început”, a spus Mircea Geoană, 

Un anunţ similar a făcut şi senatorul Cătălin Croitoru, care a precizat că se retrage din grupul parlamentar al PSD şi va acţiona din acest moment ca senator neafiliat în cadrul grupului de iniţiativă pentru constituirea unui nou partid social-democrat.

Gestul său a fost urmat de cel al senatorilor social-democraţi Dan Ioniţă şi Dan Tătaru, aceştia precizând că vor activa ca independenţi şi vor susţine proiectul lui Mircea Geoană.

Un alt senator care a aderat la acest grup a fost Valer Marian, care a anunţat că, „după un an de la excluderea abuzivă din PSD”, rămâne senator independent şi va susţine noul proiect social-democrat.

Senatorul Mircea Geoană a lansat, duminică, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat „România noastră”, susţinând că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou guvern.

Geoană a spus că îi aşteaptă pe cei din PSD alături de el, condiţia fiind repectarea principiilor proiectului său.

Iniţiatorii noului proiect al stângii sunt Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuţă, Răzvan Condurăţeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniţă, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Pătraşcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.