Demisii şi la PDL Buzău. Mai mulţi primari şi consilieri au trecut la PSD

Mai mulţi primari, consilieri locali municipali şi vicepreşedintele PDL Buzău, Ion D. Popescu, şi-au dat demisia din filiala buzoiană a partidului pentru a trece la PSD, Cezar Preda susţinând că este "o ofensivă financiară fără precedent" a opoziţiei pentru a stimula plecările din PDL, transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 15:42
Demisii şi la PDL Buzău. Mai mulţi primari şi consilieri au trecut la PSD

Primii care au deschis lista plecărilor din PDL au fost consilierii locali municipali buzoieni Sebastian Radu, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL Buzău, Dan Dudaş şi Nicolae Şerban, fost vicepreşedinte al organizaţiei municipale democrat-liberale.

În afara celor trei consilieri locali care au decis să plece la PSD, luni, şi-au anunţat demisia din PDL vicepreşedintele organizaţiei Judeţene, Ion D. Popescu, membru al partidului din anul 1995 şi fost secretar general al PDL Buzău, dar şi fostul primar al oraşului Râmnicu Sărat, Constantin Ghinioiu, care era vehiculat drept candidatul PDL la Primăria oraşului.

„E o opţiune a mea, pur personală şi individuală, nu e o decizie în urma unui conflict cu colegii mei. Nu am cerut nimic, nu mi s-a oferit nimic la schimb. Plecarea este individuală, însă din câte ştiu vor mai fi plecări din PDL Buzău”, a declarat luni Ion D. Popescu, care luni după-amiază a participat la prima şedinţă a sa în PSD.

Din PDL au plecat şi o serie de primari care vor candida din partea PSD. „În rândurile noastre au venit astăzi ca şi candidaţi de primari primarii de la Ulmeni, Cernăteşti şi Breaza, dar şi domnii Ion D. Popescu şi domnul Ghinioiu de la PDL. Aceşti oameni şi-au dat seama cât bine, cu ghilimele, a făcut PDL pentru ţară. Electoratul, probabil, le transmite că sunt buni, dar că au în spate un partid care a adus numai nenorocire ţării. Primarii în funcţie, cel puţin, trebuie să asculte sfaturile electoratului”, a declarat, luni, preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală.

În replică, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat corespondentului MEDIAFAX că PSD are discuţii cu mai mulţi primari PDL, fiind vorba despre „o ofensivă financiară fără precedent care să-i stimuleze să plece pe primarii PDL”.

În aceste condiţii, Cezar Preda a precizat că se aşteaptă şi la alte plecări din organizaţia pe care o conduce: „Ieri am aflat cu surprindere că domnul Ion D. Popescu va pleca, atunci când l-am sunat, vroiam să organizăm o acţiune de partid şi mi-a spus că nu mai organizăm nimic, că pleacă la PSD, că a primit de acolo o ofertă bună, că noi nu am avut grijă de el. I-am urat sănătate, ce pot face? În ce-i priveşte pe primarii PDL, sunt în tatonări cu PSD mai mulţi, e cu siguranţă o ofensivă financiară fără precedent pentru a-i stimula să plece. Mă aşteptam la asta, sunt oameni disperaţi care au făcut bani pe funcţii şi care fac orice acum, le promit ei ştiu ce, numai să-i determine să plece”.

Liderul PDL Buzău a adăugat că, indiferent cine va mai pleca din partid, el va candida la şefia Consiliului Judeţean Buzău: „Eu merg înainte, indiferent de cine va dovedi acum, pe ultima sută de metri, că nu are caracter sau că vrea neapărat să fie într-o tabără care să le garanteze avantaje. Eu îmi continui treaba, iar candidatura mea la Consiliul Judeţean rămâne în picioare chiar dacă echipa de campanie se mai subţiază”.