Demiteri la Primăria Sectorului 5 în urma unei şedinţe. Director acuzat de ilegalităţi

Demiteri la Primăria Sectorului 5. Directorul general al societăţii de salubrizare a demisionat în urma unei şedinţe la care a participat şi primarul Cristian Popescu Piedone. De asemenea, trei şoferi care figurau ca fiind angajaţi ai societăţii de Salubritate au fost demişi.

02 feb. 2021, 12:35
Demiteri la Primăria Sectorului 5 în urma unei şedinţe. Director acuzat de ilegalităţi
Demiteri la Primăria Sectorului 5 în urma unei şedinţe. Director acuzat de ilegalităţi

Demiteri la Primăria Sectorului 5. Directorul general al societăţii Salubrizare Fapte 5 SA a demisionat în urma unei şedinţe la care a participat şi primarul Cristian Popescu Piedone, iar trei angajaţi au fost demişi.

Demiteri la Primăria Sectorului 5. Director acuzat de ilegalităţi

Directorul adjunct al firmei de salubritate este acuzat de mai multe ilegalităţi.

”În urma vizitei Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de astăzi, 1 februarie 2021, la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., care a durat peste şapte ore, directorul general şi-a dat demisia. Directorul general adjunct a fugit la propriu după ce i-au fost adus la cunoştinţă ilegalităţile identificate, printre care faptul că nu au fost informări către Adunarea Generală a Acţionarilor, că nu există publicări în Monitorul Oficial a convocărilor şedinţelor AGA – partea a 4-a, că nu există niciun plan de management sau că contractele de mandat sunt nule, conform Ordonanţei de Urgenţă 109”, a transmis, luni seară, Primăria sector 5.

Potrivit sursei citate, au fost destituiţi trei şoferi care figurau şi la Salubrizare Fapte 5 S.A. şi care erau încadraţi şi la societatea Infrastructura DF5 S.A.

”La Salubrizare nu veneau la serviciu, motiv pentru care li s-a desfăcut contractul de muncă. Se vor face verificări şi la Infrastructură, pentru că, potrivit unor informaţii venite din rândul angajaţilor Primăriei, cei trei nu se prezentau nici la această societate”, a mai transmis Primăria.

Primarul va prezenta o informare în detaliu în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local, acţionar majoritar al Salubrizare Fapte 5 S.A., şedinţă în care edilul va propune interimatul pentru Consiliul de Administraţie şi directorul general, până la organizarea selecţiei membrilor în Consiliul de Administraţie în baza OUG 109/2011, procedură care este deja în curs de derulare.

Citeşte şi Fiul lui Cristian Popescu Piedone, atac furibund la adresa guvernanţilor după incendiul de la Matei Balş. „Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumați nimic”

Cristian Piedone şi-a ieşit din minţi la primele verificări din Sectorul 5: Alo, garajul, directorii, vreţi bani. I-aţi adus de la mătură să mă păcăliţi pe mine!

În luna noiembrie a anului trecut, Cristian Popescu Piedone a făcut verificări la societateta Salubrizare Fapte 5 SA. Primarul Sectorului 5 şi-a ieşit din minţi când a văzut lipsa de profesionalism pe care conducerea instituţiei a arătat-o la verificările utilajelor pentru deszapezit pe care sectorul 5 o are în dotare.

Cristian Piedone spune că nimeni nu îl poate minţi, iar toţi angajaţii au nevoie să fie instruiţi pentru nu a avaria utilajele care sunt în subordinea Sectorului 5.

„Ce credeaţi domnule director, că am venit să vă văd utilajele sau dacă sunt funcţionabile în al doilea minut? Dacă ningea? Stăm, utilăm, punem frezele la mişto pe aici? Credeţi că am venit să fac poze ca alţii? Reparăm acum utilajele? Asta e inspecţie? Au girofaruri frumoase, luminoase…Toţii şoferii au instructajul privind felul cum trebuie să acţioneze?

Domnule director mi-aţi spus că aceşti oameni că toţi şoferii sunt instruiţi, oamenii ăştia abia ştiu cum să folosească aceste instructaje. N-aţi făcut nimic, învăţaţi oamenii care nu ştiu.

Citeşte şi Dezvoltatorii nu primesc autorizaţie dacă nu fac şi locuri de parcare în Sectorul 5. Avertismentul primarului Piedone

Deci pe voi v-a adus aici pentru decor. Care sunteţi aici la mături? Asta e figuraţie, dacă aveţi vreun film de turnat vă duceţi la Buftea şi la vreun studio la Hollywood, credeţi că mă păcliţi pe mine? Ai luat oameni de la mătură să se ţină de astea aici.

Alo, Garajul. Alo, directorii, staţi aici şi vreţi bani. Dacă mâine ninge vreau să văd cum faceţi. Nu punem un om care dă cu mătura pe utilajele astea. Trebuie instructaj rapid, personal calificat. Duceţi-vă la mături dacă nu sunteţi calificaţi, nu staţi la figuraţie să faceţi poze. Eu nu am venit să fac poze, am venit să văd realul”, a spus atunci Cristian Popescu Piedone.

La scurt timp, Piedone a postat şi un mesaj pe contul de Facebook, în care se arată foarte dezamăgit de pregătirea reprezentanţilor societăţii Salubrizare Fapte 5 SA.


loading...
Partenerii noștri