Democrat-liberalii nu plâng după Elena Udrea: Plecarea ei din partid nu este o pierdere

Elena Udrea a demisionat, joi, din PDL şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară. Plecarea fostului ministru al Turismului din partid nu este, însă, regretată de prea mulţi.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 19:11
Democrat-liberalii nu plâng după Elena Udrea: Plecarea ei din partid nu este o pierdere

Deputatul PDL Andreea Paul consideră că plecarea Elenei Udrea din PDL este un gest din care partidul are de câştigat, dar nu este suprinzător pentru un politician care a trecut deja prin mai multe partide.

„Nu este un gest suprinzător pentru un politician care a trecut prin PSD, apoi PNL, ieri PDL şi mâine în alt partid. PDL câştigă. Merge mai departe şi reuşeşte să-şi întărească imaginea de partid de opoziţie, de centru-dreapta. Prin plecarea Elenei Udrea, şi în zilele următoare a ultimelor instrumente ale acesteia din PDL, se întăreşte şansa partidului de a se impune electoratului prin realele sale calităţi, lasă loc în opinia publică adevăratelor personalităţi ale partidului cu soluţii adecvate României de astăzi. Este regretabil că bătălia politică s-a decuplat total de la soluţiile economice reale şi de la problemele reale ale oamenilor”, a declarat Andeea Paul, citată de Agerpres.

Gh. Ştefan, despre Elena Udrea: Demisia e o opţiune unilaterală. Dumneaei se gândeşte un alt proiect politic

Nici prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, primarul din Târgu-Mureş, nu consideră o pierdere plecarea Elenei Udrea din partid şi a respins acuzaţiile acesteia potrivit cărora formaţiunea pe care o reprezintă s-ar fi îndepărtat de principiile preşedintelui Traian Băsescu.

„Am auzit că a luat această decizie, e opţiunea dânsei, îi doresc succes, cum îi doresc succes oricărui om care îmbrăţişează valorile de dreapta din convingere şi asta v-o spun ca un om care s-a născut într-o familie de dreapta şi a intrat în politică numai cu gânduri de dreapta. Plecarea sa nu pot să o consider o pierdere. Eu ştiu un singur lucru: că, dacă vrei să faci opoziţie, PDL a oferit câmp liber pentru oricine a dorit să se exprime. Din păcate e uşor doar să spui că nu se poate face opoziţie. E foarte greu astăzi, când vedem că toată societatea românească a derapat spre subcultură şi isterie mediatică, iar USL ştie să îţi închidă toate canalele ca să nu poţi să apari cu mesajele care sunt necesare (…) Ea a decis, e decizia ei, dar resping ideea împărţirii oamenilor de dreapta în funcţie de prezenţa mai mult sau mai puţin alături de preşedinte„, a susţinut Dorin Florea.

Dorin Florea a afirmat că PDL are de restructurat organizaţiile, are de oferit reprezentare de dreapta tuturor autorităţilor şi tuturor comunităţilor de dreapta din România.

Romeo Rădulescu: Nu plec din PDL, dar fac echipă cu Elena Udrea

În privinţa acuzaţiilor Elenei Udrea că PDL nu face opoziţie la actuala putere, Dorin Florea crede că aceasta este „o părere” şi că acţiunile formaţiunii au de suferit din cauza lipsei mediatizării. „Din păcate PDL nu a avut o relaţie cu presa extraordinar de favorabilă – nici preşedintele României, nici premierul Boc – dar unele persoane au avut relaţii bune cu presa. Poţi să faci opoziţie pentru că în momentul în care nu eşti popularizat, se dă această falsă impresie. PDL şi-a propus să îşi refacă organizaţiile şi să îşi îndepărteze oastea de strânsură, care a fost chemată la un moment dat pentru a asigura o guvernare – pentru că trebuie să recunoaştem acest lucru, PDL din cauza lipsei majorităţii a trebuit să accepte constituirea unei majorităţi, care nu a fost întotdeauna la înălţimea sau la dorinţa exprimată de majoritatea membrilor. Pentru a nu ne minţi, PDL trebuie să îşi pună organizaţiile la punct, să îşi prezinte principiile de cadre şi de valori şi cu asta are foarte mult de lucru”, a spus Florea.

PDL: Udrea a fost invitată la şedinţa BPN, dar a refuzat iar ulterior şi-a dat demisia

PDL a luat act de demisia Elenei Udrea după ce aceasta a fost invitată la şedinţa BPN al partidului de sâmbătă, dar a refuzat invitaţia.

„Doamna deputat Elena Udrea a fost invitată la şedinţa BPN al PDL de sâmbătă, 1 februarie, în temeiul articolului 29 din Statutul PDL, încă din dimineaţa zilei de 30 ianuarie, pentru a explica poziţiile sale publice la adresa deciziilor luate în cadrul partidului. Doamna deputat Elena Udrea a refuzat invitaţia iar ulterior şi-a anunţat demisia din PDL. Partidul Democrat Liberal nu poate decât lua act de demisia doamnei Udrea şi de refuzul acesteia de a avea o discuţie deschisă cu conducerea partidului din care a făcut parte”, se arată într-un comunicat remis de PDL.