Democraţie în PNL: Senatorul Sorin Ilieşiu, înlocuit din Comisia de cultură pentru opinii diferite

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu a fost înlocuit, marţi, din funcţia de secretar al Comisiei pentru cultură, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, cu senatorul liberal Varujan Vosganian, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
18 feb. 2014, 10:55
Democraţie în PNL: Senatorul Sorin Ilieşiu, înlocuit din Comisia de cultură pentru opinii diferite

Propunerea lui Haşotti a întrunit, în plenul Senatului, 90 de voturi „pentru”, patru voturi „împotrivă” şi şase abţineri.

Ilieşiu va activa în continuare, potrivit solicitării liderului său de grup, în cadrul Comisiei românilor de pretutindeni.

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu susţine schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

Ilieşiu a declarat luni că a făcut propunerea înlocurii lui Antonescu cu Tăriceanu în şedinţa de grup a senatorilor PNL, însă nu a discutat anterior cu fostul premier.

„Motivul esenţial este faptul că de peste o săptămână România se află în criză politică datorată lipsei de dorinţă pentru un dialog constructiv şi cred că este momentul ca acest blocaj politic să se termine şi să intrăm în normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL să funcţioneze în continuare aşa cum a funcţionat până acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidenţiale, când PNL poate să aibă candidatul pentru preşedinţia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu”, a susţinut Ilieşiu.