Democraţii au cerut informaţii bancare despre banii lui Donald Trump

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 11:02 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 11:06 // Sursa: romaniatv.net

Aleşi democraţi americani care anchetează cu privire la finanţele lui Donald Trump au anunţat că au cerut mai multor bănci - inclusiv băncii germane Deutsche Bank - să-i prezinte documente în cadrul unei proceduri distincte de ”ancheta rusă”, de-acum închisă, relatează AFP.

Democraţiii cer informaţii bancare, inclusiv Deutsche Bank, legate de Trump. Obiectul acestor investigaţii este, însă acelaşi - amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016, în care Trump a obţinut o victorie.

Democraţii deţin majoritatea în Camera Inferioară a Congresului, ceea ce le dă puterea să ancheteze şi să ceară date confidenţiale. Două comisii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, ale Informaţiilor şi Afacerilor Financiare, anchetează cu privire la aceste probleme şi la finanţele preşedintelui republican.

În cadrul anchetei sale cu privire la ”acuzaţii privind o posibilă influenţă străină în procesul politic american, Comisia Informaţiilor (...) a trimis somaţii mai multor instituşii financiare (...), inclusiv o somaţie cu caracter neconstrângător Deutsche Bank, care cooperează”, a anunţat marţi, într-un comunicat transmis AFP, preşedintele comisiei Adam Schiff, potrivit news.ro.

Preşedinta Comisiei Afacerilor Financiare Maxine Waters a precizat că aceasta anchetează vizează legături financiare ale lui Trump, fără să facă alte precizări.

”Folosirea potenţială a sistemului financiar american în scopuri ilicite este foarte îngrijorătoare. Comisia Afacerilor Financiare studiază aceste probleme, inclusiv pe toate cele care-l pot implică pe preşedinte şi pe asociaţii săi, cât mai meticulos posibil, conform prerogativelor sale de control”, a declarat ea, citată într-un comunicat.

”Deutsche Bank este angajată într-un dialog productiv” cu cele două comisii, a declarat o purtătoare de cuvânt a băncii germane, potrivit news.ro.

”Noi rămânem angajaţi să furnizăm informaţii ertinente tuturor anchetelor autorizate, conform obligaţiilor noastre legale”, a adăugat ea.

Aceste cereri au loc în contextul în care raportul întocmit de către procurorul special Robert Mueller cu privire la o presupusă complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump urmează să fie făcut public joi.

Secretarul american al Justiţiei William Barr a trimis la 24 martie Congresului o scrisoare de patru pagini în care rezumă raportul Mueller, potrivit căreia acesta a conchis că nu există probe care să arate o înţelegere între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din 2016, potrivit news.ro.

Deutsche Bank este una dintre singurele mari bănci occidentale care a continuat să împrumute bani imperiului lui Donald Trump după falimentarea mai multor cazinouri, în anii '90, care a condus la creanţe evaluate, în prezent, la 330 de milioane de dolari.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H