Demonstraţia că tentaculele caracatiţei lui Coldea se întind pe mulţi ani în urmă. Legăturile mafiote ale lui Liviu Dragnea cu binomul Coldea-Kovesi, demontate de Victor Ciutacu

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând de joi. DNA a transmis primele informaţii în acest caz, fără a invoca niciunul dintre numele celor implicaţi, cei doi generali SRI fiind identificaţi ca oameni de afaceri.
Filip Stan
27 mai 2024, 20:31
Demonstraţia că tentaculele caracatiţei lui Coldea se întind pe mulţi ani în urmă. Legăturile mafiote ale lui Liviu Dragnea cu binomul Coldea-Kovesi, demontate de Victor Ciutacu

S-a spart buboiul, Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, dar acesta pare doar începutul unei epopei care va zgudui sistemul juridic din temelii. Deja acuzaţii celebri cu trese fac denunţuri, cei şantajaţi scot momentan timid capul şi se pregătesc să facă şi ei spovedanii la catedrala DNA, iar stenogramele ajung în presă ca în vremurile bune, când inculpaţii aflau de la televizor propriul dosar înainte de a-l lectura alături de avocaţii plătiţi regeşte.

Traian Băsescu, într-o intervenţie exclusivă la România TV, spune duminică seară că el a numit la SRI un tânăr talentat şi îşi lua mâinile de pe ce a devenit ăntre timp „maiorul Coldea”, dar, cu familia plimbată prin puşcării şi cu Elena Udrea postând ca un ecou pe Facebook după apariţia mentorului la TV, a cerut şi el arestarea celui devenit între timp general în rezervă Coldea.

Situaţia de acum este doar vârsful icebergului, iar Victor Ciutacu face o amplă analiză a cazului, care are rădăcini adânci cu ramificaţii la vechi „grofi” din politică şi justiţie. Dar să o luam de la „Ana”, cu speranţa că DNA va ajunge la „Caiafa”

„Mai țineți minte că, la un moment dat, într-un anume punct politic de inflexiune, s-a inflamat demonstrativ Parlamentul și părea că a înviat Comisia SRI întru cercetarea și eventuală denunțare a abuzurilor Binomului SRI-DNA? Ei bine, deși poate părea paradoxal, tocmai atunci s-a cimentat echipa Dragnea – Coldea…
Haideți s-o luăm pas cu pas, cum ne-a învățat pe noi domnul ăla înalt care candidează la NATO. După sesizarea Comisiei SRI condusă de Claudiu Manda cu privire la japca epocii Coldea – Kovesi, folosindu-se legatura operativa pe care o avea cu Dragnea, generalul negru, deja la pensie, a conceput un plan diabolic. În esență, era vorba despre atacarea și discreditarea lui Klaus, a lui Lucian Pahonțu (SPP) și a lui Eduard Hellvig, pe care-i considera direct reponsabili de ejectarea sa de la vârful sistemului.
1. Legătura Coldea-Dragnea nu era deloc nouă. Începuse din vremea în care Dragnea era președinte al CJ Teleorman și șef al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene. Cel care avea să devină Dictatorul cu Mustață fusese dat deja în grija șeful SRI Teleorman, un anume Sabin Iancu, cel care l-a și racolat în rețeaua de influență a lui Florian Coldea. Ulterior, când Dragnea a avansat în ierarhia statală și a ajuns vicepremier și ministru al Dezvoltarii, Coldea a utilizat relația privilegiată Dragnea-Teldrum. Sabin Iancu s-a dovedit, astfel, extrem de folositor ca să i-l aducă pe Dragnea în laț. Cum? Salvându-l din dosarul Preda:
cazul poate fi lecturat detalia AICI
Coldea este cel care l-a anuntat atunci pe Dragnea că e vizat de flagrantul DNA, l-a salvat, iar Preda a plecat la pușcărie. Ulterior, profitând de dorința de mărire a lui Dragnea și de dominația psihologică asupra lui, Coldea au conceput un plan pentru distrugerea și eliminarea lui Ponta și preluarea PSD. Evident, sub conducerea lui Dragnea și cu aducerea în prim plan a lui Dâncu. Gândirea a fost mai complexă. Pe de o parte, se controla direct cel mai puternic partid din Romania, în contrapondere la Iohannis, pe de altă parte, se distrugea una dintre cele mai solide baze de sprijin ale lui Victor Ponta in PSD. Cum? Prin mutarea pionului Sabin Iancu de la Teleorman în poziția de șef al SRI Prahova. Omul avea sarcină directă să lucreze cu Negulescu-Portocală pentru a “paradi” tabăra lui Ponta.
2. La Comisia SRI, unde audierile porniseră furtunos, s-a tras brusc frâna de mână. La indicațiile șefului său direct Liviu Dragnea, Claudiu Manda l-a transformat din țintă în protejat pe Coldea. L-a chemat la audieri, nu avea cum să n-o facă, dar i-a oferit varianta de ține conferința de presă în sala Comisiei. Nimeni nu s-a mai bucurat de un așa privilegiu. Astfel, conform sarcinilor trasate, toată vina pe a fost îndreptată către generalul Dumbravă, a cărui demiterea a fost cerută imperativ de Manda. În paralel, atacul s-a concentrat nu pe Coldea, ci pe Hellvig, care chipurile l-ar fi protejat pe Dumbravă. Fix aceeași tehnică securistică este folosita în dosarul Hideg, adică punerea integrală a vinovăției în cârca lui Dumbravă, pentru salvarea lui Coldea.
La momentul anchetei parlamentare a comisiei, Coldea, scos deja la pensie, urmărea sa provoace îndepartarea rapidă a lui Dumbravă din SRI. Scopul era simplu: exploatarea ulterioară relatiile acestuia în campul tactic, pe care-l controla. Pe de o parte, se crea un conflict direct între Hellvig si Dumbravă (care avea să creadă că și el este o țintă), pe de altă parte, vulnerabilizându-i pe Dumbravă, Anaconda, adjuncții Cocoru și Voinescu, era mai lesne să-i ducă aduce alături de el. Odată trecuți toți în rezervă, le-a oferit clienți și bani pentru un bun început al vieții lor de antreprenori. La schimb, atacuri fără număr prin mijloace specifice la adresa dușmanilor pe care-i considera responsabili de căderea lui, ținte predilecte fiind Lucian Pahonțu și Eduard Helvig.
La Pahontu, împins de Coldea, Dragnea a înființat Comisia SPP, avem aici detalii
În perspectiva alegerilor prezidentiale din 2019, în aceeași regie a lui Coldea, Dragnea a mutat atenția de la abuzurile SRI spre SPP. și, tot atunci, a apărut public, prin mâna lui Darius Vâlcov, protocolul SRI semnat de Hellvig. Altă afacere sulfuroasă cu aparență de dreptate prin care, furnizând la momentul oportun un document sensibil lui Dragnea, Coldea a obținut mutarea tirului politic și al presei pe Helvig.
Astăzi, ironia sorții, Sabin Iancu e întors la fostii săi colaboratori, la Craiova. Prieten cu neamul Doldurea, al primarului din Caracal, care controlează firma vinovată de dezastrul de la Crevedia. Care, beneficiind de apărarea aceleiași rețele, prin avocatul Florin Cojocaru, omul lui Dumbravă, au prins tupeu. Black cube, Piedone, Ilan Schwartzenberg, Arsene, viața merge înainte, rețeaua își face treaba în continuare.
Retelele continua, după cum puteţi vedea aici
P.S. Aud și mai că nu-mi vine să cred că cel mai interesat de subiectul destructurării rețelei Coldea în ultimele zile e chiar Dragnea. Și eu, fraierul, bănuiam că s-a dedicat definitiv gătitului”, îşi încheia Victor Ciutacu demonstraţia.

Reamintim că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând de joi.

Marcel Ciolacu: În mandatul meu, justiţia funcţionează

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că este bucuros că, în timpul mandatului său de şef al Executivului, justiţia funcţionează foarte bine, el făcţnd referire la cazul Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci care sunt acuzaţi de trafic de influenţă. El a adăugat că este mândru că PSD s-a detaşat de fenomenul penalilor şi a subliniat că USR a devenit ”partidul principal al penalilor”.

Noi STENOGRAME cu caracatiţa lui Coldea: Dan Tocaci: „Greșeala vieții mele e că m-am băgat în BIIIP ăsta! Ai înțeles? Pentru ei mă arunc în fața mașinii”

”Mă bucur că, în perioada mea de prim-ministru, justiţia funcţionează şi chiar constatam o oarecare normalitate. Nu mai vedem girofarele de la timpul nopţii, luaţi oamenii noaptea, când pot fi chemaţi la prânz, omeneşte, nu se ţine cont de culoare politică”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, care a fost întrebat ce părere are despre dosarul în care doi generali SRI sunt acuzaţi de trafic de influenţă.

Ciolacu a ţinut să sublinieze că USR este partidul penalilor acum, în timp ce PSD s-a îndepărtat de acest fenimen.

Florian Coldea: Am totală încredere în justiţie/ Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei

Cu speranţa că sistemul şi denunţurile care au început deja să curgă îi vor arunca un colac de salvare, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a declarat, luni, când s-a prezentat la Poliţie conform obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, că are încredere totală în justiţie. El a precizat că nu va oferi alte detalii până la finalizarea anchetei. ”O să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, le-a spus el jurnaliştilor.

Coldea a fost aşteptat, luni, de jurnalişti la sediul Poliţiei unde avea obligaţia să se prezinte în timpul controlului judiciar, el fiind întrebat când va da explicaţii.

El a replicat că va da aceste explicaţii în faţa justiţiei. ”Am totală încredere în justiţie”, a afirmat el. La insistenţele jurnaliştilor, el a replicat: ”Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. (…) Respect poziţia presei de a se interesa despre acest subiect de interes public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi, aşa cum este firesc. (…) Justiţia o fac alte instituţii… Nu este momentul, sunt audieri, este faza urmăririi penale. Vă asigur, aşa cum am promis de fiecare dată, că o să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, a spus Coldea, uitând că justiţa este, etimologic vorbind, oarbă.

Spynews
Sicriul în care se află Anca Molnar, primit cu ropote de aplauze la cimitir! Familia ei și prietenii apropiați au condus-o îndurerați pe ultimul drum / VIDEO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Locul de muncă în care poți lua și 300 de lei pe zi. Românii fug de acest job și nici nu vor să audă. Angajatorii sunt disperați așa că aduc oameni din străinătate
Capital.ro
Schimbare LA GRANIȚA cu România. Decizia istorică s-ar putea lua CÂT DE CURÂND: Lucrăm la asta
Playtech.ro
Antonia a încins toată România! Apariție BOMBĂ fără haine, niciodată NU a apărut AȘA
DailyBusiness
Anunțul care va schimba totul pentru români! Este cea mai bună veste pentru cei care au împrumut la bancă
Adevarul
Prăbușirea lui Emil Boc între „monstruoasa coaliție” și realitate. „Am fost atacat pe uscat, din aer sau de pe mare”
Spynews
„Ne-am săturat să existe rasism!”. Betty Vișănescu, concurenta de la Asia Express, reacție acidă, după ce Babasha a fost huiduit la concertul trupei Coldplay / FOTO
Spynews
Cum și-a încurajat Carmen de la Roma fiul, pe Babasha, în timp ce toată Arena Națională îl huiduia la concertul Coldplay: „Te-a luat în brațe...” / VIDEO
Evz.ro
Majorarea pensiilor întârzie. Ce explicații dă șeful Casei de Pensii
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu
Cancan.ro
În toiul procesului de divorț, celebrul actor a primit lovitura! Fiica lui a cerut ordin de protecție!
Playsport.ro
REACȚIA MOMENTULUI! Ce a putut să spună soția milionarului Șucu după ce l-a văzut pe Babasha la concertul Coldplay: "DA, DA, DA"
kanald.ro
Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate
Capital.ro
Statul ESTE OBLIGAT să îți trimită documentul. E lege nouă din 4 SEPTEMBRIE în România
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
substantial.ro
Rusia anunță doborârea a 87 de drone ucrainene într-o noapte
MediaFlux
Răsturnare de situație la al doilea concert Coldplay din București. Cum a reacționat publicul când Babasha a ajuns pe scenă | VIDEO
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?