Demonstraţia că tentaculele caracatiţei lui Coldea se întind pe mulţi ani în urmă. Legăturile mafiote ale lui Liviu Dragnea cu binomul Coldea-Kovesi, demontate de Victor Ciutacu

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând de joi. DNA a transmis primele informaţii în acest caz, fără a invoca niciunul dintre numele celor implicaţi, cei doi generali SRI fiind identificaţi ca oameni de afaceri.
Filip Stan
27 mai 2024, 20:31
Demonstraţia că tentaculele caracatiţei lui Coldea se întind pe mulţi ani în urmă. Legăturile mafiote ale lui Liviu Dragnea cu binomul Coldea-Kovesi, demontate de Victor Ciutacu

S-a spart buboiul, Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, dar acesta pare doar începutul unei epopei care va zgudui sistemul juridic din temelii. Deja acuzaţii celebri cu trese fac denunţuri, cei şantajaţi scot momentan timid capul şi se pregătesc să facă şi ei spovedanii la catedrala DNA, iar stenogramele ajung în presă ca în vremurile bune, când inculpaţii aflau de la televizor propriul dosar înainte de a-l lectura alături de avocaţii plătiţi regeşte.

Traian Băsescu, într-o intervenţie exclusivă la România TV, spune duminică seară că el a numit la SRI un tânăr talentat şi îşi lua mâinile de pe ce a devenit ăntre timp „maiorul Coldea”, dar, cu familia plimbată prin puşcării şi cu Elena Udrea postând ca un ecou pe Facebook după apariţia mentorului la TV, a cerut şi el arestarea celui devenit între timp general în rezervă Coldea.

Situaţia de acum este doar vârsful icebergului, iar Victor Ciutacu face o amplă analiză a cazului, care are rădăcini adânci cu ramificaţii la vechi „grofi” din politică şi justiţie. Dar să o luam de la „Ana”, cu speranţa că DNA va ajunge la „Caiafa”

„Mai țineți minte că, la un moment dat, într-un anume punct politic de inflexiune, s-a inflamat demonstrativ Parlamentul și părea că a înviat Comisia SRI întru cercetarea și eventuală denunțare a abuzurilor Binomului SRI-DNA? Ei bine, deși poate părea paradoxal, tocmai atunci s-a cimentat echipa Dragnea – Coldea…
Haideți s-o luăm pas cu pas, cum ne-a învățat pe noi domnul ăla înalt care candidează la NATO. După sesizarea Comisiei SRI condusă de Claudiu Manda cu privire la japca epocii Coldea – Kovesi, folosindu-se legatura operativa pe care o avea cu Dragnea, generalul negru, deja la pensie, a conceput un plan diabolic. În esență, era vorba despre atacarea și discreditarea lui Klaus, a lui Lucian Pahonțu (SPP) și a lui Eduard Hellvig, pe care-i considera direct reponsabili de ejectarea sa de la vârful sistemului.
1. Legătura Coldea-Dragnea nu era deloc nouă. Începuse din vremea în care Dragnea era președinte al CJ Teleorman și șef al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene. Cel care avea să devină Dictatorul cu Mustață fusese dat deja în grija șeful SRI Teleorman, un anume Sabin Iancu, cel care l-a și racolat în rețeaua de influență a lui Florian Coldea. Ulterior, când Dragnea a avansat în ierarhia statală și a ajuns vicepremier și ministru al Dezvoltarii, Coldea a utilizat relația privilegiată Dragnea-Teldrum. Sabin Iancu s-a dovedit, astfel, extrem de folositor ca să i-l aducă pe Dragnea în laț. Cum? Salvându-l din dosarul Preda:
cazul poate fi lecturat detalia AICI
Coldea este cel care l-a anuntat atunci pe Dragnea că e vizat de flagrantul DNA, l-a salvat, iar Preda a plecat la pușcărie. Ulterior, profitând de dorința de mărire a lui Dragnea și de dominația psihologică asupra lui, Coldea au conceput un plan pentru distrugerea și eliminarea lui Ponta și preluarea PSD. Evident, sub conducerea lui Dragnea și cu aducerea în prim plan a lui Dâncu. Gândirea a fost mai complexă. Pe de o parte, se controla direct cel mai puternic partid din Romania, în contrapondere la Iohannis, pe de altă parte, se distrugea una dintre cele mai solide baze de sprijin ale lui Victor Ponta in PSD. Cum? Prin mutarea pionului Sabin Iancu de la Teleorman în poziția de șef al SRI Prahova. Omul avea sarcină directă să lucreze cu Negulescu-Portocală pentru a “paradi” tabăra lui Ponta.
2. La Comisia SRI, unde audierile porniseră furtunos, s-a tras brusc frâna de mână. La indicațiile șefului său direct Liviu Dragnea, Claudiu Manda l-a transformat din țintă în protejat pe Coldea. L-a chemat la audieri, nu avea cum să n-o facă, dar i-a oferit varianta de ține conferința de presă în sala Comisiei. Nimeni nu s-a mai bucurat de un așa privilegiu. Astfel, conform sarcinilor trasate, toată vina pe a fost îndreptată către generalul Dumbravă, a cărui demiterea a fost cerută imperativ de Manda. În paralel, atacul s-a concentrat nu pe Coldea, ci pe Hellvig, care chipurile l-ar fi protejat pe Dumbravă. Fix aceeași tehnică securistică este folosita în dosarul Hideg, adică punerea integrală a vinovăției în cârca lui Dumbravă, pentru salvarea lui Coldea.
La momentul anchetei parlamentare a comisiei, Coldea, scos deja la pensie, urmărea sa provoace îndepartarea rapidă a lui Dumbravă din SRI. Scopul era simplu: exploatarea ulterioară relatiile acestuia în campul tactic, pe care-l controla. Pe de o parte, se crea un conflict direct între Hellvig si Dumbravă (care avea să creadă că și el este o țintă), pe de altă parte, vulnerabilizându-i pe Dumbravă, Anaconda, adjuncții Cocoru și Voinescu, era mai lesne să-i ducă aduce alături de el. Odată trecuți toți în rezervă, le-a oferit clienți și bani pentru un bun început al vieții lor de antreprenori. La schimb, atacuri fără număr prin mijloace specifice la adresa dușmanilor pe care-i considera responsabili de căderea lui, ținte predilecte fiind Lucian Pahonțu și Eduard Helvig.
La Pahontu, împins de Coldea, Dragnea a înființat Comisia SPP, avem aici detalii
În perspectiva alegerilor prezidentiale din 2019, în aceeași regie a lui Coldea, Dragnea a mutat atenția de la abuzurile SRI spre SPP. și, tot atunci, a apărut public, prin mâna lui Darius Vâlcov, protocolul SRI semnat de Hellvig. Altă afacere sulfuroasă cu aparență de dreptate prin care, furnizând la momentul oportun un document sensibil lui Dragnea, Coldea a obținut mutarea tirului politic și al presei pe Helvig.
Astăzi, ironia sorții, Sabin Iancu e întors la fostii săi colaboratori, la Craiova. Prieten cu neamul Doldurea, al primarului din Caracal, care controlează firma vinovată de dezastrul de la Crevedia. Care, beneficiind de apărarea aceleiași rețele, prin avocatul Florin Cojocaru, omul lui Dumbravă, au prins tupeu. Black cube, Piedone, Ilan Schwartzenberg, Arsene, viața merge înainte, rețeaua își face treaba în continuare.
Retelele continua, după cum puteţi vedea aici
P.S. Aud și mai că nu-mi vine să cred că cel mai interesat de subiectul destructurării rețelei Coldea în ultimele zile e chiar Dragnea. Și eu, fraierul, bănuiam că s-a dedicat definitiv gătitului”, îşi încheia Victor Ciutacu demonstraţia.

Reamintim că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând de joi.

Marcel Ciolacu: În mandatul meu, justiţia funcţionează

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că este bucuros că, în timpul mandatului său de şef al Executivului, justiţia funcţionează foarte bine, el făcţnd referire la cazul Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci care sunt acuzaţi de trafic de influenţă. El a adăugat că este mândru că PSD s-a detaşat de fenomenul penalilor şi a subliniat că USR a devenit ”partidul principal al penalilor”.

Noi STENOGRAME cu caracatiţa lui Coldea: Dan Tocaci: „Greșeala vieții mele e că m-am băgat în BIIIP ăsta! Ai înțeles? Pentru ei mă arunc în fața mașinii”

”Mă bucur că, în perioada mea de prim-ministru, justiţia funcţionează şi chiar constatam o oarecare normalitate. Nu mai vedem girofarele de la timpul nopţii, luaţi oamenii noaptea, când pot fi chemaţi la prânz, omeneşte, nu se ţine cont de culoare politică”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, care a fost întrebat ce părere are despre dosarul în care doi generali SRI sunt acuzaţi de trafic de influenţă.

Ciolacu a ţinut să sublinieze că USR este partidul penalilor acum, în timp ce PSD s-a îndepărtat de acest fenimen.

Florian Coldea: Am totală încredere în justiţie/ Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei

Cu speranţa că sistemul şi denunţurile care au început deja să curgă îi vor arunca un colac de salvare, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a declarat, luni, când s-a prezentat la Poliţie conform obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, că are încredere totală în justiţie. El a precizat că nu va oferi alte detalii până la finalizarea anchetei. ”O să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, le-a spus el jurnaliştilor.

Coldea a fost aşteptat, luni, de jurnalişti la sediul Poliţiei unde avea obligaţia să se prezinte în timpul controlului judiciar, el fiind întrebat când va da explicaţii.

El a replicat că va da aceste explicaţii în faţa justiţiei. ”Am totală încredere în justiţie”, a afirmat el. La insistenţele jurnaliştilor, el a replicat: ”Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. (…) Respect poziţia presei de a se interesa despre acest subiect de interes public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi, aşa cum este firesc. (…) Justiţia o fac alte instituţii… Nu este momentul, sunt audieri, este faza urmăririi penale. Vă asigur, aşa cum am promis de fiecare dată, că o să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, a spus Coldea, uitând că justiţa este, etimologic vorbind, oarbă.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!