Demonstraţiile de la St Paul, declasate la categoria „protest murdar”

Demonstranţii de la St Paul pierd vertiginos suportul public după ce lucrătorii de la salubritate au găsit excremente umane în interiorul Catedralei londoneze.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 10:10

Excrementele umane au fost curăţate chiar de la intrarea în clădire, de pe un covor vechi de 300 de ani, aşezat pe principalul hol de acces al catedralei, potrivit metro.co.uk. Personalul bisericii dar şi enoriaşii s-au declarat profund scârbiţi de această situaţie.

„Este vorba o profanare fără precedent a unui loc sfânt. M-a afectat profund pe mine şi pe cei care slujesc la în această catedrală”, a precizat un cleric.

 

Purtătorul de cuvânt de la St Paul, reverendul Rob Marshall, a declarat: „Suntem conştienţi de asemenea probleme şi le vom luăm în discuţie la întâlnirile aproape zilnice pe care le avem cu demonstranţii.

Deocamdată nu îi acuzăm (pe protestatari) de nimic deoarece nu avem probe”. Spryo Van Leemnen, o „portavoce” autodesemnată a demonstranţilor, a declarat că oamenii din tabăra improvizată de la St Paul nu au fost văzuţi de nimeni folosind catedrala pe post de toaletă.

Tabăra de protestatari de la St Paul, iniţiată pe modelul „Occupy Wall Street”, a fost înfiinţată la 15 octombrie pentru a atrage atenţia asupra lăcomiei corporaţiilor lumii.